Τεστ αξιολόγησης κουταβιών

Ποιες είναι οι δοκιμασίες

  1. Κοινωνική Έλκη : Βάζετε το σκυλάκι να κάτσει κι εσείς απομακρύνεστε περίπου 1,5 μέτρο. Πηγαίνετε στην αντίθετη πλευρά από όπου ήρθατε. Γονατίζετε και φωνάζετε στο κουτάβι να έρθει ή χτυπάτε απαλά με το χέρι σας το πάτωμα για να το προσκαλέσετε. Να έχετε τα χέρια σας κοντά για να σας πλησιάσει εκείνο κι όχι απλωμένα για να φτάσετε εσείς το κουτάβι.
  2. Ακολουθία : Σηκώνεστε κι απομακρύνεστε σιγά σιγά ενθαρρύνοντας το κουτάβι να σας ακολουθήσει. Σιγουρευτείτε πως σας βλέπει το κουτάβι και χρησιμοποιήστε είτε λέξεις για να το καλέσετε είτε ελαφρά παλαμάκια.
  3. Περιορισμός : Κάθεστε κάτω και γυρίζετε απαλά το κουτάβι έτσι ώστε να ακουμπήσει η πλάτη του στο έδαφος για 30 δευτερόλεπτα. Κρατήστε το χωρίς πίεση. Το θέμα δεν είναι να παραμείνει στο έδαφος σ’ αυτή τη στάση αλλά η αντίδρασή του.
  4. Κοινωνική Κυριαρχία : Καθίστε δίπλα στο κουτάβι κοιτάζοντας κι οι δύο στην ίδια κατεύθυνση. Χαϊδέψτε το στο κεφάλι και στην πλάτη. Συνεχίζετε μέχρι να δείτε μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Για παράδειγμα, θα σας γλύψει.
  5. Ανάδειξη : Αγκαλιάζετε μαλακά το κουτάβι και το σηκώνετε ψηλά (μισό μέτρο) για 30 δευτερόλεπτα.
  6. Επαναφορά : Κάθεστε δίπλα του και προσελκύετε την προσοχή του με ένα κομμάτι τσαλακωμένο χαρτί. Όταν το κουτάβι παρουσιάσει κάποιο ενδιαφέρον πετάξτε το χαρτί περίπου 1,5 μέτρο μπροστά του κι ενθαρρύνετέ το να σας το φέρει.
  7. Ευαισθησία στο άγγιγμα : Πιέστε απαλά την πατούσα του. Αυξάνετε την πίεση σταδιακά μετρώντας έως το δέκα και σταματάτε όταν το κουτάβι τραβήξει το πόδι του ή δείξει σημάδια δυσφορίας.
  8. Ευαισθησία στον ήχο : Κάντε έναν ξαφνικό θόρυβο όπως χτυπήστε μια κατσαρόλα, ενώ έχετε βάλει το κουτάβι να κάτσει στο κέντρο της περιοχής όπου κάνετε το τεστ.
  9. Ευαισθησία όρασης : Αφού έχετε βάλει το κουτάβι να κάτσει στο κέντρο της περιοχής του τεστ, δένετε ένα κομμάτι σκοινί σε μία πετσέτα και το τινάζετε περίπου 2 μέτρα μακριά από το κουτάβι.
  10. Σταθερότητα : Τοποθετείτε μια ανοιχτή ομπρέλα στο πάτωμα περίπου δύο μέτρα από το κουτάβι.

Επόμενη σελίδα : Η βαθμολογία

και τα αποτελέσματα

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts