Το απόλυτο IQ test για ιδιοκτήτες σκύλων!

Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου Ιδιοκτήτη

Τύπος 1 : Απαιτητικός (με IQ έως 90)

Γενικά

Ως απαιτητικός τύπος σου ταιριάζουν τα σκυλιά που έχουν υψηλό δείκτη ευφυΐας, εύκολα στην εκπαίδευση και με καλή κι υπάκουη συμπεριφορά. Πιθανότατα σου είναι ευχάριστο να μαθαίνεις διάφορα κόλπα στον σκύλο σου, ιδιαίτερα αν αυτά τα κόλπα έχουν λειτουργική σημασία και είναι χρήσιμα για την καθημερινότητά σου (όπως για παράδειγμα να σου φέρνει τις παντόφλες κ.α). Αλλά την μεγαλύτερη ικανοποίηση την παίρνεις όταν βλέπεις τον σκύλο σου να σε υπακούει πάντα και σε όλες τις εντολές σαν στρατιωτάκι. Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτόν τον τύπο ιδιοκτήτη, δεν θέλουν τα μικροσκοπικά σκυλιά του καναπέ. Προτιμούν μεγαλύτερα σκυλιά, πιο σκληρές ράτσες και πιο επιβλητικές. Δεν είσαι από τους τύπους που θα δίνουν στον σκύλο τους συχνά και χωρίς λόγο λιχουδιές, χάδια, φιλιά και γενικά πολλή προσοχή. Όλα αυτά θα τα δώσεις μόνο όταν εκτελέσει μια εντολή. Ως επιβράβευση και μόνο. Υπάρχουν στιγμές που μπορεί να εκτιμήσεις την τρυφερότητα και την προσοχή που θα σου δώσει ο σκύλος σου, αλλά αυτή η εκτίμηση βασίζεται στην ικανοποίηση του Εγώ σου ότι ο σκύλος σου είναι πιστός σε εσένα σαν σε αφέντη και φυσικά ότι είσαι άριστος εκπαιδευτής γιατί Εσύ τον έμαθες αυτή την συμπεριφορά.

Φροντίδα

Όσο λιγότερη φροντίδα χρειάζεται ο σκύλος σου τόσο το καλύτερο για σένα. Αυτό σημαίνει πως δεν ασχολείσαι ιδιαίτερα μαζί του. Μόνο όσο χρειάζεται για να τον κάνεις έναν χρήσιμο εκπαιδευμένο στρατιώτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν τον πας βόλτα. Παρά ανοίγεις τον πόρτα όποτε χρειάζεται και τον αφήνεις να βγει μόνος του έξω κι όταν τελειώσει να επιστρέψει. Εννοείται πως προτιμάς τα κοντότριχα σκυλιά για να θέλει όσο τη λιγότερη φροντίδα και περιποίηση. Σχεδόν καθόλου βούρτσισμα και μπάνιο αραιά και που. Άσε που μαδάνε τα σκυλιά και οι μακριές τρίχες στο σπίτι σου ανεβάζουν το αίμα στο κεφάλι! Ο τέλειος σκύλος για σένα είναι αυτός που δεν είναι λαίμαργος και γι’ αυτό ακολουθεί πιστά το πρόγραμμα του φαγητού. Μια διατροφή τέλεια ισορροπημένη που την έχεις επιλέξει ειδικά εσύ. Δεν σ’ ενδιαφέρει αν του αρέσει ή όχι. Αν αυτή πρέπει να φάει, αυτή θα φάει. Ο δικός σου σκύλος δεν πρόκειται ποτέ να σου ζητιανέψει φαγητό την ώρα που τρως. Αφού εσύ θα έχεις φροντίσει γι’ αυτό να στέκεται σούζα στην γωνία και να μην μιλά…

Χαρακτηριστικά και προσωπικότητα

Ο απαιτητικός τύπος ιδιοκτήτη προτιμά συνήθως τα “σοβαρά” σκυλιά. Μεγαλόσωμες ράτσες είναι η αγαπημένες σου και θα επιλέξεις καθαρόαιμη φυλή με όλα τα καθαρόαιμα χαρακτηριστικά εμφάνισης. Σου αρέσουν και τα σκυλιά εργασίας, αφού μόνο γι’ αυτό τα θες στην πραγματικότητα, για να σου προσφέρουν εργασία. Μπορεί να προτιμήσεις γι’ αυτόν τον λόγο κυνηγόσκυλα για να κυνηγούν. Τα ιδανικά χαρακτηριστικά προσωπικότητας ενός σκύλου για σένα είναι η γρήγορη αντίληψη για να “αρπάζει” αμέσως τις εντολές που θα του μαθαίνεις. Όπως επίσης και η αποδοτικότητα για να τις εκτελεί με άψογο αποτέλεσμα. Στην καθημερινότητα θα του κόψεις τον αέρα για να έχεις εσύ το πάνω χέρι στην σχέση σας και να είσαι ο αρχηγός. Αυτό είναι και το πρώτο σου μέλημα. Δεν θες έναν σκύλο τρυφερό κι αγαπησιάρη που θα ζητά συνεχώς την προσοχή σου και θα ζητά χάδια. Ούτε έναν παιχνιδιάρη που θα θέλει να παίζεις μαζί του όλη την ώρα. Ο δικός σου σκύλος θα πρέπει να έχει μεγάλη φαντασία κι εφευρετικότητα για να βρίσκει τρόπους να παίζει… μόνος του….

Τρόπος ζωής και περιβάλλον

Εφόσον η προτίμηση σου τείνει να είναι προς τα δραστήρια σκυλιά, θέλεις ο σκύλος σου να μπορεί να γυμνάζεται μόνος του. Γι’ αυτόν τον λόγο, ο σκύλος σου θα μένει έξω στην αυλή. Για να ασκείται κυνηγώντας άλλα ζωάκια, όπως γάτες και πουλιά. Με αυτόν τον τρόπο, αποφεύγεις τις πολλές εκδηλώσεις αγάπης μαζί του. Επιπλέον, αυτό σε ωφελεί γιατί ο σκύλος σου θα είναι και φύλακας (γιατί τον έχεις επιλέξει και γι’ αυτό) και θα φυλάει το σπίτι σας να μην το πλησιάσει κανένας ανεπιθύμητος. Δεν τον θες πολύ φιλικό σε επισκέπτες. Μόνο στους πιο κοντινούς φίλους. Θα είναι πιστός σε όλη την οικογένεια αλλά φυσικά θα τον έχεις εκπαιδεύσει να είναι πιστός περισσότερο σε εσένα.

Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για εσένα

Vizsla, Irish Spaniel, Pointer, Weimaraner, Beagle, Borzoi, Foxhound, Greyhound, Alaskan Malamute, Αυστραλιανός Ποιμενικός, Βέλγικος Ποιμενικός, Γερμανικός Ποιμενικός, Border Collie, Boxer, Bullmastiff, Doberman, Giant Schnauzer, Μεγάλος Δανός, Mastiff, Pinscher, Rottweiler, Bulldog, Japanese Akita, Bull Terrie, Fox Terrie.

Στην επόμενη σελίδα (Σελίδα 11) ” Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου 2 Ιδιοκτήτη”

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts