Το απόλυτο IQ test για ιδιοκτήτες σκύλων!

Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου Ιδιοκτήτη

Τύπος 2 : Ευχάριστος (με IQ 91 – 110)

Γενικά

Οι Ευχάριστοι τύποι ιδιοκτητών τείνουν να είναι χαλαροί κι ευχάριστοι στην σχέση τους με τον σκύλο τους. Ως Ευχάριστος τύπος δεν βάζεις ως πρώτη προτεραιότητα την εκπαίδευση του σκύλου σου όσο το να είναι καλοζωισμένος με την φροντίδα του και όλα όσα χρειάζεται για να είναι καλά. Πρώτα δηλαδή σε ενδιαφέρει να μπορείς να ανταπεξέλθεις στις υποχρεώσεις σου μαζί του, γιατί γνωρίζεις ότι είσαι υπεύθυνος για την φροντίδα του σκύλου σου και φροντίζεις γι’ αυτό. Παρ’ όλα αυτά δεν είσαι από αυτούς που δένονται πολύ με τον σκύλο τους. Είσαι απλά υπεύθυνος ως άνθρωπος. Ξέρεις ποιες είναι οι υποχρεώσεις σου απέναντί του, αλλά μέχρι εκεί. Δεν λατρεύεις τον σκύλο σου. Δεν τον θεωρείς μέλος της οικογένειας. Δεν έχεις ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποιον συγκεκριμένο τύπο σκύλου. Η γκάμα των προτιμήσεών σου είναι μεγάλη. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να αρέσεις εσύ στον σκύλο που θα διαλέξεις για να τα πάτε καλά μαζί. Και να μην είναι ένας απαιτητικός σκύλος που να ζητά συνεχώς την προσοχή σου. Με λίγη εκπαίδευση, τα βασικά και εάν είσαι ικανοποιημένος.

Φροντίδα

Αν και δεν έχεις ιδιαίτερη προτίμηση σε μακρύτριχα ή κοντότριχα σκυλιά ή σε ράτσες γενικότερα, ωστόσο προτιμάς τα κοντότριχα για να μην χρειάζονται τόσο ή καθόλου βούρτσισμα. Θα σε διευκόλυνε αν πήγαινε ο σκύλος σου μόνος του έξω να κάνει την ανάγκη του, από το να τον πηγαίνεις βόλτα δύο φορές την ημέρα. Απ’ την άλλη, αν είσαι αθλητικός τύπος, μπορεί να σου αρέσει να πηγαίνεις βόλτα μαζί με τον σκύλο σου για να περπατάς. Αρκεί να μην τραβάει στην βόλτα και να είναι μπελάς γενικότερα. Ο ιδανικός σκύλος για σένα θα είναι αυτός που μένει ευχαριστημένος με το δικό του φαγητό. Αλλά που και που θα δέχεσαι να του δίνεις λίγο από το δικό σου φαγητό αν στο ζητήσει και χωρίς να το κακολογήσεις.

Χαρακτηριστικά και προσωπικότητα

Προτιμάς τα μικρόσωμα ή μεσαίου μεγέθους σκυλιά με κάποιες μικρές εξαιρέσεις σε συγκεκριμένες ράτσες μεγαλόσωμων σκύλων. Σου αρέσουν τα σκυλιά που έχουν προσωπικότητα και είναι γλυκά κι ευγενικά. Ο ιδανικός σκύλος για σένα είναι ο έξυπνος σκύλος που μπορεί να μάθει τις βασικές εντολές εύκολα αλλά είναι και λίγο ανεξάρτητος χαρακτήρας. Δεν τον θες δηλαδή στρατιωτάκι. Αλλά ούτε και αλάνι. Να του αρέσει να παίζει μόνος του ως επί το πλείστον, αλλά αν καμιά φορά σε προκαλέσει να παίξετε μαζί δεν θα πεις όχι.

Τρόπος ζωής και περιβάλλον

Ο ιδανικός σκύλος για σένα είναι αυτός που θα μπορεί να ενσωματωθεί με την οικογένεια και να του αρέσει η οικογενειακή ζωή με πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι ή βόλτες όποτε θέλει. Τέλος, να είναι φιλικός με άλλα σκυλιά έτσι ώστε να δέχεται να ζήσει μαζί με άλλον σκύλο στην οικογένεια για να έχει μια συντροφιά στο παιχνίδι και γενικά.

Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για εσένα

Golden Retriever, Irish Setter, Labrador Retriever, Basset Griffon, Bullmastiff, Newfoundland, Pinscher, Siberian Husky, Corgi, Collie, Basenji, Borzoi, Terrier, Bulldog, Dalmatian, German Spitz, Miniature Schnauzer, Poodle, Shar Pei, Tibetan Spaniel, Jack Russell, Cavalier King Charles Spaniel, Chihuahua, Italian Greyhound, King Charles Spaniel, Miniature Pinscher, Pug, ημίαιμα.

Στην επόμενη σελίδα (Σελίδα 12) ” Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου 3 Ιδιοκτήτη”

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts