Το απόλυτο IQ test για ιδιοκτήτες σκύλων!

Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου Ιδιοκτήτη

Τύπος 3 : Χαζομπαμπάς / Χαζομαμά (με IQ 111 – 130)

Γενικά

Ο τύπος Χαζομπαμπάς / Χαζομαμά είναι ο ιδιοκτήτης που βλέπει τον σκύλο όχι απλώς ως μέλος της οικογένειας, αλλά ως το μικρό του μωρό ή στην καλύτερη περίπτωση παιδί. Είσαι υπερβολικά προσκολλημένος στις ανάγκες του, φυσικές, σωματικές και ψυχολογικές. Όπως και στις επιθυμίες του. Είσαι συνεχώς stand by, έτοιμος να εκπληρώσεις κάθε του επιθυμία και να τρέξεις σε κάθε του κλαψούρισμα για να δεις τι θέλει. Αυτή είναι κι η αιτία που προτιμάς περισσότερο τα σκυλιά που απαιτούν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους. Τους αρέσει να τα φροντίζουν, έχουν έντονη προσωπικότητα, είναι πολύ δραστήρια και απαιτείται πολύς χρόνος φροντίδας σώματος και καλλωπισμός. Επειδή η εκπαίδευση δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, δεν δίνεις βάση στην εξυπνάδα του τόσο, όσο στην προσωπικότητα και την εμφάνισή του.

Φροντίδα

Για έναν Χαζομπαμπά / Χαζομαμά η φροντίδα του σκύλου τους δεν είναι ποτέ μπελάς όσο απαιτητική κι αν είναι. Ο καλλωπισμός του σκύλου σου είναι ευτυχία για σένα. Αφού τον θέλεις να είναι πάντα περιποιημένος και καθαρός με λαμπερό τρίχωμα, καθαρό και χτενισμένο. Σου αρέσει το χτένισμα και η περιποίηση ενός σκύλου, γι’ αυτό κι έχεις μια ιδιαίτερη προτίμηση στα μακρύτριχα σκυλιά. Είσαι πάντα διατεθειμένος να μοιραστείς το δικό σου φαγητό μαζί του. Με αποτέλεσμα, τα σκυλιά που μένουν μαζί με έναν Χαζομπαμπά / Χαζομαμά να τρέφονται πολύ πιο πλούσια από άλλα σκυλιά. Εκτός από το μοίρασμα του φαγητού, δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο τι θα τρώει και περισσότερο στο να τρώει πολλά διαφορετικά είδη τροφής για να δοκιμάζει τα πάντα όπως και καινούργια που βγαίνουν στην αγορά, για ποικιλία αλλά και μήπως του αρέσει περισσότερο κάτι καινούργιο. Προσπαθείς να του αγοράζεις τη καλύτερη, όσο μπορεί να αντέξει η τσέπη σου, τροφή.

Χαρακτηριστικά και προσωπικότητα

Αγαπάς πολύ τα μικροσκοπικά σκυλιά τύπου toy, που έχουν πολύ ζωντάνια μέσα τους, είναι ελκυστικά, μπορείς να τα κουμαντάρεις εξαιτίας του μεγέθους τους και φυσικά, αυτά τα σκυλιά αγαπούν να τα κακομαθαίνεις! Κάτι που θες κι εσύ πολύ! Παρ’ όλα αυτά, σου αρέσουν και τα μεγαλύτερα σε μέγεθος σκυλιά ή τα πιο ανεξάρτητα. Εκτιμάς πολύ τα καθαρόαιμα που έχουν έντονα χαρακτηριστικά της ράτσας τους. Αλλά δεν θα έλεγες όχι και σ’ ένα ημίαιμο. Ανάλογα με τον δικό σου τρόπο ζωής, επιλέγεις και τον ανάλογο τύπο σκύλου. Αν είσαι σπιτόγατος, τότε θες έναν σκύλο του καναπέ να αράζει και να χαλαρώνει μαζί σου βλέποντας ταινίες. Αν είσαι πιο δραστήριος με έντονη εξωτερική δραστηριότητα, τότε θες έναν σκύλο το ίδιο δραστήριο με εσένα που θα του αρέσει να είναι έξω (πάντα μαζί σου!). Καμιά φορά βέβαια εύχεσαι να είχες έναν σκύλο που να είναι λίγο ανεξάρτητος για να κάνεις διάλειμμα.

Τρόπος ζωής και περιβάλλον

Όσο περισσότερος κόσμος θαυμάζει τον σκύλο σου, τόσο το καλύτερο. Ακόμα όμως και σ’ αυτές τις περιπτώσεις, εσύ προτιμάς ο σκύλος σου να μην δίνει καθόλου σημασία στους άλλους αλλά να ενδιαφέρεται μονάχα για την δική σου προσοχή και σημάδια στοργής. Ο ιδανικός σκύλος για σένα είναι αυτός που θα αποφασίσει πού θα κοιμηθεί μέσα στο σπίτι. Όπου θέλει το παιδί! Θα είναι υπερβολικά φιλικός στους επισκέπτες ή μπορεί να τους γαβγίζει έντονα, ανάλογα με τον επισκέπτη και τον χαρακτήρα του σκύλου.

Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για εσένα

Cocker Spaniel, English Springer Spaniel, Golden Retriever, Irish Setter, Labrador Retriever, Saluki, Whippet, Chow Chow, Japanese Spritz, Lhasa Apso, Poodle, Shar Pei, Collie, Mastiff, Newfoundland, Αγγλικός Ποιμενικός, Pyrenean Mountain Dog, Αγίου Βερνάρδου, Siberian Husky, Afghan, Basenji, Dachshound, Terrie, Pinscher, Bichon Frise, Chihuahua, Chinese Crested Dog, Maltese, Papillon, Pekingese, Pomeranian, Pug, Shih Tzu, Yorkshire Terrier, ημίαιμα.

Στην επόμενη σελίδα (Σελίδα 13) ” Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου 4 Ιδιοκτήτη”
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts

Leave a Reply