Το απόλυτο IQ test για ιδιοκτήτες σκύλων!

Αποτελέσματα – Ανάλυση Τύπου Ιδιοκτήτη

Τύπος 4 : Λογικός (με IQ 131 και πάνω)

Γενικά

Όπως το λέει και η λέξη, ο Λογικός τύπος ιδιοκτήτη είναι αυτός που έχει μια ισορροπημένη άποψη και συμπεριφορά όσον αφορά την συμβίωση με έναν σκύλο κι αναγνωρίζει την σημαντικότητα αλλά και την αναγκαιότητα της σωστής εκπαίδευσης για όλα τα σκυλιά για να υπάρχει μια αρμονία στην συμβίωση αλλά και γιατί θεωρεί πως η σωστή εκπαίδευση κάνει ευτυχισμένους σκύλους και ανθρώπους. Ως Λογικός εκτιμάς όλα αυτά που σου προσφέρει ένας σκύλος. Και στο πρακτικό κομμάτι της συμβίωσης αλλά και στο ψυχολογικό. Παίρνεις σοβαρά τις υποχρεώσεις σου απέναντί του και θέλεις πάντα να τον φροντίζεις και να του παρέχεις όλα όσα χρειάζονται για την δική του ευζωία. Ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του και φροντίζεις να τις ικανοποιείς. Σωματικές και ψυχολογικές. Μπορεί το θέμα της εκπαίδευσης να μην είναι προτεραιότητα σου όπως στον Απαιτητικό τύπο ιδιοκτήτη, αλλά δεν παύει να την θεωρείς σημαντική, γι’ αυτό και φροντίζεις για την εκπαίδευση του σκύλου σου για να έχει μια καλή συμπεριφορά.

Φροντίδα

Το να φροντίζεις έναν σκύλο σου δίνει πολλή χαρά γενικά. Με μακρύ τρίχωμα ή κοντό, για σένα είναι όλα το ίδιο. Απλά, εξαρτάται από τον ελεύθερο χρόνο που έχεις για να αφιερώσεις στον καλλωπισμό. Σε ευχαριστεί επίσης να πηγαίνετε βόλτα μαζί. Και συχνές βόλτες. Ακόμα κι αν έχεις έναν πολύ ανεξάρτητο σκύλο που προτιμά να βγαίνει μόνος του έξω, εσύ φροντίζεις να πηγαίνεις μαζί του, όπως και να παίζεις πολύ συχνά μαζί του μέσα στο σπίτι. Όσον αφορά την διατροφή του, δίνεις σημασία αλλά δεν είσαι υπερβολικά αυστηρός. Δεν σε ενοχλεί αν είναι λιγάκι λαίμαργος αφού είσαι διατεθειμένος να του δώσεις καμία μπουκιά από το δικό σου καμιά φορά.

Χαρακτηριστικά και προσωπικότητα

Ο Λογικός ιδιοκτήτης μπορεί να ζήσει άνετα με όλα τα σκυλιά. Ωστόσο, ο ιδανικός σκύλος για σένα είναι αυτός που θα ζητάει καθημερινά την προσοχή σου και θα ανταποκρίνεται στην στοργή που θα του δίνεις. Ένας φιλικός κι έξυπνος σκύλος με λίγο ζωντανή προσωπικότητα, επικοινωνιακός, έτοιμος να προσφέρει και να μαθαίνει εύκολα εντολές. Αυτά ζητάς από έναν σκύλο.

Τρόπος ζωής και περιβάλλον

Ο ιδανικός σκύλος για σένα είναι αυτός που θα μπορεί να ζήσει μέσα σε μια μεγάλη οικογένεια ή σε ένα σπίτι που δέχεται πολλές και συχνές επισκέψεις. Μπορεί να παίζει καμιά φορά μόνος του αλλά θα προτιμά να παίζει μαζί σου με τα παιχνίδια που θα του αγοράζεις. Επειδή είσαι ο τύπος που του αρέσει να πηγαίνει μακρινές βόλτες με τον σκύλο του, δεν θα λείψει ποτέ του σκύλου σου το “έξω” και φυσικά δεν θα νιώσει ποτέ εγκλωβισμένος ή φυλακισμένος μέσα σε ένα σπίτι. Θα έχει την δική του γωνιά μέσα στο σπίτι αλλά θα του αρέσει να κάθεται και δίπλα σου όποτε μπορεί.

Ποιες ράτσες είναι κατάλληλες για εσένα

Basset Griffon, Cocker Spaniel, English Setter, Irish Setter, Labrador Retriever, Pointer, Newfoundland, Pyrenean Mountain Dog, Collie, Αγίου Βερνάρδου, Ποιμενικός, Corgi, Basenji, Basset Hound, Alaskan Malamute, Boxer, Dobermann, Γερμανικός Ποιμενικός, Βέλγικος Ποιμενικός, Giant Schnauzer, Μεγάλος Δανός, Mastiff, Dachshund, Greyhound, Saluki, English Bulldog, French Bulldog, Chow Chow, Dalmatian, Japanese Spitz, Lhasa Apso, Poodle, Schnauzer, Shar Pei, Tibetan Terrier, Bull Terrier, Fox Terrier, Australian Terrier, Scottish Terrier, Cavalier King Chrarles Spaniel, Italian Greyhound, King Charles Spaniel, Papillon, Pug, Yorkshire Terrier, ημίαιμο.

Τέλος – Επιστροφή στην Αρχή στην πρώτη σελίδα
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts