Τροφές με αντικαρκινικές ιδιότητες

Θα κάναμε σχεδόν τα πάντα για να κρατήσουμε στη ζωή, τους σκύλους μας, τους καλύτερους μας φίλους, όσο περισσότερο γίνεται. Αν θα μας ρωτούσε κάποιος ποιο είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα που έχουν τα σκυλιά, είμαστε σίγουροι πως όλοι θα απαντούσαμε, αυτό. Το ότι ζουν λίγα χρόνια. Κι αυτό είναι το μοναδικό τους ελάττωμα.

Και ενώ δεν μπορείτε να αποτρέψετε το αναπόφευκτο, μπορείτε να βοηθήσετε να παρατείνετε τη ζωή του σκύλου σας δίνοντάς του μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Μια δίαιτα που θα περιλαμβάνει φρέσκα τρόφιμα τα οποία είναι γνωστό ότι βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου, μια από τις κύριες αιτίες θανάτου στα ηλικιωμένα σκυλιά.

Παρακάτω σας έχουμε μια λίστα με τρόφιμα που μπορείτε να τα δίνετε στον σκύλο σας για να τον κρατήσουν ασφαλή και υγιής, τα οποία επίσης βοηθούν στην πρόληψη του καρκίνου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Στην πρόληψη! Όχι στην θεραπεία!

1.Μήλα (χωρίς κουκούτσια)

Τα μήλα είναι μια αντιαγγειογενετική τροφή που εμποδίζει την αγγειογένεση (ο σχηματισμός νέων αιμοφόρων αγγείων από τα υπάρχοντα αιμοφόρα αγγεία). Το ποσοστό απόκρισης των δοκιμών σε σκύλους φτάνει το 60%. Όπου χάρη στην κατανάλωση μήλων, ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό κυττάρων όγκου μειώθηκε.

2. Σπαράγγια

Το σπαράγγι περιέχει περισσότερη γλουταθειόνη από οποιοδήποτε άλλο φρούτο ή λαχανικό. Η γλουταθειόνη είναι μια αποτοξινωτική ένωση που βοηθά στη διάσπαση των καρκινογόνων και άλλων επιβλαβών ενώσεων όπως οι ελεύθερες ρίζες.

3. Μπανάνες

Οι μπανάνες περιέχουν ανθοξανθίνες που βοηθούν στη μείωση του κινδύνου καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

4. Βατόμουρα

Τα βατόμουρα περιέχουν κουερσετίνη, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από τον καρκίνο, ειδικά όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C, στην οποία τα βατόμουρα έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα.

5. Μύρτιλα

Τα μύρτιλα βοηθούν στην μείωση των καρκινικών κυττάρων και περιέχουν μια αντιοξειδωτική ένωση που ονομάζεται ελαγικό οξύ, η οποία εμποδίζει τις μεταβολικές οδούς που μπορούν να οδηγήσουν σε καρκίνο. Είναι επίσης πλούσια σε ανθοκυανίνες που μειώνουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και αναστέλλουν το σχηματισμό όγκων.

6. Μπρόκολο

Οι φύτρες μπρόκολου έχει βρεθεί ότι έχουν 30 φορές (ή περισσότερες) ενώσεις καταπολέμησης του καρκίνου από ότι το ώριμο μπρόκολο. Το μπρόκολο, τα λάχανα των Βρυξελλών και το λάχανο περιέχουν γλυκοσινολικά άλατα, τις χημικές ουσίες που περιέχουν θείο που βοηθούν στην εξάλειψη πιθανών καρκινογόνων ουσιών από το σώμα. Ενεργούν με τρόπους που εμποδίζουν τη μετατροπή φυσιολογικών κυττάρων σε καρκινικά κύτταρα.

7. Κουνουπίδι

Το κουνουπίδι περιέχει επίσης γλυκοσινολάτες, ενώ η σουλφοραφάνη στο κουνουπίδι βοηθά το συκώτι να παράγει αντικαρκινογόνα ένζυμα.

8. Κεράσια (χωρίς κουκούτσι)

Τα κεράσια είναι άλλη μία αντιαγγειογενετική τροφή που εμποδίζει το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων από τα υπάρχοντα αιμοφόρα αγγεία, όπως τα μήλα. Και τα καρκινικά κύτταρα εξασθενούνται.

9. Κύμινο

Το έλαιο κύμινου μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε εργαστηριακές δοκιμές.

10. Γαϊδουράγκαθο

Το γαϊδουράγκαθο έχει αποδειχθεί ότι έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, μειώνοντας και εμποδίζοντας την ανάπτυξη όγκων. Είναι επίσης γνωστό ως αποτελεσματικό αποτοξινωτικό ήπατος.

11. Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι μια ακόμη αντιαγγειογενής τροφή. Είναι περίπου 25% εξίσου αποτελεσματικός με τον κουρκουμά.

12. Γλυκές κόκκινες πιπεριές

Οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν ξανθοφύλλες (Ζαεξανθίνη και ασταξανθίνη), οι οποίες έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες, ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι πλούσιες σε ενώσεις θείου που υποστηρίζουν την υγεία. Τα ένζυμα στις πιπεριές που ονομάζονται β-λυάσες συζευγμένου κυστεΐνης S μπορεί να έχουν αντικαρκινικά οφέλη. Οι κόκκινες πιπεριές έχουν σημαντικά υψηλότερα επίπεδα θρεπτικών συστατικών από τις πράσινες, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου, το οποίο βοηθά στην προστασία έναντι ορισμένων καρκίνων και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

13. Κολοκύθα

Η κολοκύθα μπορεί να προστεθεί στη λίστα των τροφίμων που εμποδίζουν την αγγειογένεση.

14. Δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο περιέχει rosmarinic acid που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των πεπτικών ελκών, της αρθρίτιδας, του καρκίνου, της ρευματοειδούς αρθρίτιδας και του άσθματος.

15. Σπιρουλίνα

Η σπιρουλίνα διαθέτει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες, (δόση 1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά φλιτζάνι τροφής). Η φυκοκυανίνη στη σπιρουλίνα παρουσιάζει προστατευτική επίδραση στο ήπαρ με την απομάκρυνση των ελεύθερων ριζών.

16. Κουρκουμάς

Σε εργαστηριακές μελέτες, η κουρκουμίνη στον κουρκουμά έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη και την εξάπλωση καρκινικών κυττάρων. Επειδή η κουρκουμίνη απορροφάται ελάχιστα από το γαστρεντερικό σωλήνα και καθαρίζεται γρήγορα από το αίμα, προσθέστε τον κουρκουμά σε λιπαρά τρόφιμα για να αυξήσετε την απορρόφηση. Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της κουρκουμίνης περιλαμβάνουν: μεταβολή της μεθυλίωσης του DNA, μπλοκάρισμα της αγγειογένεσης, αντιοξειδωτικό, αντικαρκινικό, ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, μείωση της ανάπτυξης των κυττάρων, μείωση της μετάστασης, πρόκληση κυτταρικής απόπτωσης και αναστολή της κυτταρικής διαίρεσης και ανάπτυξης. ΠΡΟΣΟΧΗ! Επειδή η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα ορισμένων χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας προτού ενσωματώσετε το κουρκουμά στη διατροφή ενός σκύλου κατά τη θεραπεία του καρκίνου. Ο κουρκουμάς είναι επίσης ωφέλιμος και για τις αρθρώσεις του σκύλου σας. Όπως και στους ανθρώπους.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν σε παρόμοια άρθρα, προτού προχωρήσετε κάνοντας οποιαδήποτε από τις παραπάνω κινήσεις, πρέπει να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας αν κάνει να καταναλώσει αυτές τις τροφές ο σκύλος σας σε περίπτωση που πάσχει ήδη από καρκίνο ή ακολουθεί μια ανάλογη θεραπεία.

Αυτές οι τροφές είναι καλές για την πρόληψη. Δεν είναι θεραπευτικές. Δεν διώχνουν τον καρκίνο. Μειώνουν τις πιθανότητες να εμφανιστεί ωστόσο.

Πηγή: iheartdogs.com

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts