Η βασίλισσα Ελισάβετ II και τα σκυλιά της

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών. Μετά τον θάνατό της, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ εξέδωσαν μια δήλωση που έγραφε: «Η βασίλισσα πέθανε ειρηνικά στο Balmoral σήμερα το απόγευμα».

Ως αρχηγός, μονάρχης και δημόσιο πρόσωπο, η βασίλισσα συνδέθηκε σχεδόν αποκλειστικά με την αγάπη της για τα σκυλιά. Συγκεκριμένα, ήταν γνωστή για την αφοσίωσή της στα corgi και την διασταύρωση corgi και dachshund, γνωστά και ως dorgis.

Για, περίπου, 90 χρόνια, η βασίλισσα Ελισάβετ ήταν μια περήφανη “μαμά” 30 σκύλων.

Όπου το κάθε ένα σκυλάκι είχε μια αρκετά περιποιημένη ζωή, με το δικό του δωμάτιο, τον δικό του προσωπικό σεφ που του ετοίμαζε αποκλειστικά το δικό του γεύμα και την δική του κάλτσα γεμάτη με δώρα τα Χριστούγεννα.  Όλα τα σκυλάκια πήγαιναν συχνά βόλτες  μέσα στην εντυπωσιακή περιουσία τους παρέα με την βασίλισσα Ελισάβετ και τον σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2021.

Η αφοσίωση της Βασίλισσας στην συγκεκριμένη ράτσα σκύλων ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 7 ετών με το «πρώτο corgi» της, τον Dookie.

Αμέσως μετά την άφιξή του, η οικογένεια Γουίνδσορ πήρε ένα δεύτερο corgi, την Τζέιν, η οποία δυστυχώς πέθανε το 1944. Την ίδια χρονιά, η Βασίλισσα Ελισάβετ απέκτησε το τρίτο της corgi, την Σούζαν, για τον εορτασμό των 18ων γενεθλίων της, η οποία ήταν η μόνιμη σύντροφος της βασίλισσας και η μόνη που την συντρόφευσε ακόμα και στον μήνα του μέλιτος. Αυτό το γεγονός από μόνο του δείχνει πως η Σούζαν ήταν η αγαπημένη σκυλίτσα της βασίλισσας. Κι επειδή της είχε αυτή την ιδιαίτερη αδυναμία, λέγεται ότι κάθε corgi που συνέχισε να εκτρέφει ήταν απόγονοι της Σούζαν από τη δεκαετία του ’40.

Το 2002, η βασίλισσα αποφάσισε να μην εκτρέφει πλέον τα corgi της.

Αν και δεν έχει δηλώσει ποτέ δημόσια το σκεπτικό της, ο επαγγελματίας εκπαιδευτής αλόγων Μόντι Ρόμπερτς, ο οποίος είχε προσωπική σχέση με τη Βασίλισσα, δήλωσε σε μια συνέντευξη πως του είχε πει η βασίλισσα Ελισάβετ ότι δεν ήθελε να αφήσει πίσω κανένα νεαρό σκύλο αν πέθαινε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η βασίλισσα Ελισάβετ και τα κοργκί του πρίγκιπα Φίλιππου δεν ήταν μεγάλοι “θαυμαστές” του πρίγκιπα Χάρι και του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Και τα δύο εγγόνια της βασίλισσας έχουν δηλώσει ότι τα σκυλιά τούς γάβγιζαν ασταμάτητα.

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον θάνατό της άφησε πίσω της τους εξής αγαπημένους της τετράποδους φίλους: Fergus, Muick, Lissy και Candy. Όπως είχε πει και η ίδια, «Τα corgi μου είναι οικογένεια». Πιστεύεται ότι η Βασίλισσα είχε τέσσερα σκυλιά τη στιγμή του θανάτου της: δύο Pembroke Welsh Corgi, ένα Dorgi (μείγμα Corgi-Dachshund) και ένα Cocker Spaniel με το όνομα Lissy. Η Lissy εντάχθηκε στην οικογένεια τον Ιανουάριο του 2022.

Τώρα πια, όλα τα σκυλάκια θα τα προσέχει η υπόλοιπη οικογένεια και θα συνεχίσουν να ζουν μέσα στο παλάτι του Μπάνκιχαμ για το υπόλοιπο της ζωής τους.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts