Η χρήση τεχνολογίας από σκύλο σώζει ζωές!

τεχνολογία και σκύλοι

Εκπαιδευμένοι σκύλοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν οθόνη αφής ενός τάμπλετ για να καλέσουν την αστυνομία σε ώρα ανάγκης ή να στείλουν μήνυμα!

Ετοιμάζεται να βγει στην αγορά ένα ειδικό tablet ειδικά κατασκευασμένο για σκύλους με σκοπό να μπορούν να επικοινωνήσουν με την αστυνομία για να ζητήσουν βοήθεια.

Για την ακρίβεια, αυτό το tablet προορίζεται αρχικά για σκύλους εργασίας που η ειδικότητά τους έχει σχέση με την υγεία του ιδιοκτήτη τους. Είτε είναι σκύλοι οδηγοί ή σκύλοι νοσηλευτές. Με την χρήση νέας τεχνολογίας, θα μπορούν να επικοινωνήσουν για να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την υγεία των ιδιοκτητών τους είτε στους ίδιους είτε σε υπηρεσίες υγείας. Όπως επίσης, θα έχουν την ικανότητα να καλέσουν την αστυνομία ή τις πρώτες βοήθειες όταν ο ιδιοκτήτης του θα βρίσκεται σε κίνδυνο. Με άλλα λόγια, αυτό το tablet προορίζεται να σώσει την ζωή χιλιάδων ανθρώπων!

Θα αναρωτιέστε πώς θα μπορεί να χρησιμοποιεί ένα tablet ένας σκύλος. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια Dr. Melody Jackson, ο σκύλος θα έχει άμεση πρόσβαση στο tablet συνεχώς γιατί θα είναι το εργαλείο του για να διατηρεί την υγεία του ανθρώπου που προσέχει. Και σε ώρα ανάγκης θα πατάει συγκεκριμένα εικονίδια για να καλέσει για παράδειγμα την άμεσο δράση στο σπίτι του.

Η ίδια εταιρία έχει κατασκευάσει ένα ειδικό high tech ρούχο σκύλων το οποίο έχει διάφορα σημεία όπου μπορεί να δαγκώσει ο σκύλος για να επικοινωνήσει για κάτι συγκεκριμένο. Για παράδειγμα, το ένα σημείο μπορεί να σημαίνει “πάρε το χάπι σου, ήρθε η ώρα”.

τεχνολογία και σκύλοι

Η Dr. Melody Jackson έχει ήδη δοκιμάσει το tablet στον δικό της σκύλο. Όταν δίνει την εντολή “βοήθεια” στον σκύλο της, εκείνος τρέχει κατευθείαν στην οθόνη αφής, η οποία έχει το μέγεθος μιας τηλεόρασης, και με την μύτη του “πατάει” τρία κουμπιά. Στη συνέχεια, την δουλειά την κάνει ένα κομπιούτερ που είναι συνδεδεμένο με την οθόνη αφής, το οποίο είτε έχει προγραμματιστεί να στείλει μήνυμα ή να καλέσει κάποιον συγκεκριμένο, όπως αστυνομία, γιατρό ή συγγενή.

Τα εικονίδια έχουν έντονο χρώμα μπλε και κίτρινο για να μπορούν να τα διακρίνουν οι σκύλοι και να επιλέγουν το ανάλογο εικονίδιο για την περίσταση.

Είναι μια νέα καινοτομία του μέλλοντος που θα αλλάξει και θα σώσει πολλές ανθρώπινες ζωές με την βοήθεια των αγαπημένων τους τετράποδων συντρόφων. Αναμένουμε με αγωνία!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts