Κι όμως… υπάρχουν τα σκυλιά – στρατιώτες!

skylia stratiotes

Όλοι έχουμε ακούσει για τα σκυλιά εργασίας.  Είναι τα τσοπανόσκυλα, τα κυνηγόσκυλα, οι σκύλοι – αστυνομικοί, οι σκύλοι – διασώστες, οι σκύλοι – οδηγοί (τυφλών) κ.α.  Το ξέρατε όμως πως υπάρχουν και οι σκύλοι – στρατιώτες; Ε, λοιπόν, ναι.

Ο Βρετανικός στρατός SAS εκπαιδεύει γερμανικά λυκόσκυλα με στόχο να γίνουν καλοί και ικανοί αλεξιπτωτιστές. Ναι, καλά ακούσατε, σκυλιά – αλεξιπτωτιστές.

Ας τα πάρουμε όμως όλα απ’ την αρχή.  Με σκοπό την μείωση των τραυματισμών ή ακόμα και τον κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους στρατιώτες σε μάχες, ο Βρετανικός στρατός σκέφτηκε μια λύση.  Να εισάγει στο πεδίο μάχης σκύλους – στρατιώτες ως αντικαταστάτες των ανθρώπων.

Πώς θα γίνει αυτό; Έχουν ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των σκύλων.  Ανεβαίνουν μαζί με τα αφεντικά – στρατιώτες στο πολεμικό αεροπλάνο κι αφού έχουν φορέσει αλεξίπτωτο, μάσκα οξυγόνου κι έχουν δεθεί πάνω στα αφεντικά – στρατιώτες, πηδάνε μαζί από πόσες χιλιάδες πόδια ύψος για να προσγειωθούν στα εχθρικά εδάφη.  Στη συνέχεια, ο σκύλος – στρατιώτης με την βοήθεια της όσφρησης θα βρίσκει τους εχθρούς και τους αντάρτες και θα αναμεταδίδει ζωντανές εικόνες από την θέση του εχθρού και την πιθανή τοποθεσία ενέδρας, έχοντας στο κεφάλι του μια μικροσκοπική κάμερα.  Αυτές οι εικόνες θα στέλνονται μέσω της κάμερας σε ειδικές ομάδες όπου θα βρίσκονται σε ασφαλή θέση.

Η ομάδα SAS  σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτούς τους τετράποδους στρατιώτες στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, με την προϋπόθεση βέβαια να έχουν περάσει τις “εξετάσεις” της εκπαίδευσης έτσι ώστε να μπορούν να λέγονται πλέον ικανοί και ιδανικοί στρατιώτες του μέλλοντος…

Αναμένεται η εισαγωγή τους στον στρατό να μειώσει τις ανθρώπινες απώλειες θυσιάζοντας βέβαια την δικιά τους ζωή, αν χρειαστεί. Εκπαιδεύονται δηλαδή ως εξιλαστήρια θύματα, εν αγνοία τους πάντα (ποιος θα τα ρωτήσει και γιατί;) κάτι σαν επαγγελματίες μισθοφόροι μόνο που δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα ( γιατί αμφιβάλω αν κάποιο απ’ αυτά καταφέρει ποτέ να γυρίσει πίσω στη βάση του).  Πώς αποδεικνύεται λοιπόν για άλλη μια φορά πως η ζωή ενός σκύλου έχει πολύ μικρότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή!

Εγώ ευτυχώς είμαι σκύλος του καναπέ, της αγκαλιάς, του παιχνιδιού και της μάσας...
Εγώ ευτυχώς είμαι σκύλος του καναπέ, της αγκαλιάς, του παιχνιδιού και της μάσας…
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts