Γιατί κάνουν θόρυβο στον ύπνο τους τα σκυλιά;

 Οι σκύλοι συνήθως κάνουν ανήσυχο ύπνο. Πολλές φορές όταν κοιμούνται μουρμουράνε, κλαίνε, κλωτσάνε ή κουνούν τα πόδια τους. Γιατί όμως κάνουν όλους αυτούς τους περίεργους θορύβους και κινήσεις;

Σύμφωνα με έρευνες, οι σκύλοι βλέπουν όνειρα όπως οι άνθρωποι. Όταν ένας σκύλος κοιμάται και κάνει θορύβους ή κουνά τους μυς του ή τα βλέφαρά του, τότε πιθανότατα βρίσκεται στο βαθύ στάδιο του ύπνου REM. Ακριβώς το ίδιο με των ανθρώπων. Τα μουρμουρητά του σκύλου στον ύπνο του είναι παρόμοια φάση με τον άνθρωπο που παραμιλάει στον ύπνο του.

Έτσι λοιπόν, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως οι σκύλοι “παραμιλούν” στον ύπνο τους.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου το σκυλάκι έχει όλα σημάδια. Μουρμουρίζει, κλαίει, κουνά τα πόδια του, την ουρά του και τα βλέφαρά του.

 

 

Τι ονειρεύονται όμως;

Το πιο πιθανό είναι να ονειρεύονται κάποια δραστηριότητα της ημέρας. Γι’ αυτό και μουρμουράνε, “τρέχουν” και γαβγίζουν στον ύπνο τους. Για παράδειγμα, οι ερευνητές λένε πως, όταν ένα κυνηγόσκυλο ονειρεύεται μπορεί στιγμιαία να πεταχτεί και να αρχίσει να ψάχνει για θήραμα επειδή το είδε στον ύπνο του. Ή απλά να δει όνειρο ότι κυνηγάει. Άλλος σκύλος που έχει εκπαιδευτεί για φύλακας μπορεί να ονειρεύεται ότι παλεύει με κάποιον ληστή. Άλλο μπορεί να κλαίει γιατί ίσως να βλέπει ότι του πήρανε το κόκαλο από το στόμα.

Όταν δείτε τον σκύλο σας να έχει τέτοιες αντιδράσεις στον ύπνο του, τότε να ξέρετε πως έχει πέσει σε βαθύ ύπνο και βλέπει όνειρο.

Πότε συνήθως πέφτει σε βαθύ ύπνο;

Για έναν μεσαίου μεγέθους σκύλο το πρώτο όνειρο θα ξεκινήσει μετά από είκοσι λεπτά αφότου τον πάρει ο ύπνος. Θα καταλάβετε την αλλαγή από την αναπνοή του που θα γίνει πιο βαθιά και ακανόνιστη.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts