Γιατί μ’ ακολουθεί παντού ο σκύλος μου;

Έχει γίνει η σκιά σας; Πολλοί από εσάς θα ξέρετε τι εννοώ ακριβώς! Είτε κοιμάστε είτε πάτε σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού, ακόμα και στην τουαλέτα, ο σκύλος σας σας ακολουθεί. Είναι έτσι; Για να δούμε γιατί συμβαίνει αυτό…

Σας αγαπάει και δεν μπορεί να κάνει χωρίς εσάς

Για το σκυλάκι σας είσαστε ο πιο όμορφος, υπέροχος, διασκεδαστικός, συναρπαστικός άνθρωπος που υπάρχει στον κόσμο! Νιώθει σιγουριά μαζί σας. Τον φροντίζετε, τον ταΐζετε, τον πάτε βόλτα, παίζεται μαζί. Περνάει υπέροχα με την παρέα σας και νιώθει ασφάλεια όταν είναι δίπλα σας. Προσέξτε μόνο γιατί υπάρχει κίνδυνος να πάσχει από στρες αποχωρισμού και πρέπει να διώξετε αυτού του είδους την ανασφάλεια με συγκεκριμένο τρόπο για δικό του καλό. Διαβάστε το άρθρο “Στρες αποχωρισμού και τρόπος αποφυγής” 

Σιχαίνεται την μοναξιά

Τα σκυλιά είναι κοινωνικά ζώα κι όχι μοναχικά. Είναι της αγέλης γι’ αυτό και όταν βρίσκονται μέσα σ’ αυτήν νιώθουν πιο σιγουριά κι ασφάλεια. Έτσι και το σκυλάκι σας. Από την στιγμή που το υιοθετήσατε και το βάλατε μέσα στο σπίτι σας, στην οικογένειά σας και στην αγκαλιά σας, σας θεωρεί αρχηγό της αγέλης κι εκείνο πως είναι μέλος αυτής. Γι’ αυτό και δεν σας αποχωρίζεται ποτέ.

Έμφυτο ένστικτο

Θα έχετε παρατηρήσει κουτάβια που ακολουθούν παντού την μαμά τους και κολλάνε πάνω της. Το έμφυτο ένστικτο τα οδηγεί να πάνε πίσω στην μαμά τους για να πιουν γάλα. Είναι μια συμπεριφορά επιβίωσης. Παρ’ όλο που όταν γεννιούνται είναι τυφλά, ακολουθούν το ένστικτό τους για να πάνε κοντά στην μαμά τους.

Επιβράβευση

Υπάρχει και η πιθανότητα να γνωρίζει ο σκύλος σας πως αν σας ακολουθήσει θα πάρει κάτι. Όπως μια λιχουδιά. Αυτό δεν το ξέρει από μόνος του. Εσείς με κάποιον τρόπο κάποια στιγμή του το δείξατε κάπως. Μπορεί να του μαθαίνατε την εντολή “έλα” σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού και κάθε φορά τον ανταμείβατε με χάδια, παιχνίδια, λιχουδιές και αυτό να το συγκράτησε στην μνήμη του και να περιμένει κάποια ανταμοιβή εφόσον σας ακολουθεί παντού.

Ώρα τουαλέτας

Μπορεί να είναι ανάγκη για να πάει έξω να λερώσει αλλά δεν βρίσκει άλλον τρόπο να σας το πει. Θα πρέπει να ελέγξετε τα σημάδια για να γνωρίζετε άλλη φορά όταν ξανασυμβεί. Το ότι μαθαίνει ένας σκύλος συγκεκριμένη ώρα να λερώνει, την ώρα που κάνει την βόλτα του, δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει μια έκτακτη ανάγκη να βγει άλλη στιγμή.

Δεν νιώθει καλά

Αν δεν είναι συνηθισμένη συμπεριφορά του σκύλου σας, τότε προσέξτε μήπως έχει κι άλλα σημάδια που δείχνουν πως δεν νιώθει καλά. Όπως δεν είναι χαρούμενος, κλαψουρίζει, δεν έχει όρεξη. Τότε ετοιμαστείτε να τον πάτε στον κτηνίατρο γιατί σας δείχνει με τον τρόπο του πως νιώθει άσχημα και ίσως είναι άρρωστος.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts