Σκυλίτσα γέννησε πράσινο κουτάβι!

Τα ΣκυλοΝέα Της Μάρσας

Η Louise Sutherland στην Σκωτία, είχε την έκπληξη μιας ζωής όταν η 3χρονη Golden retriever σκυλίτσα της γέννησε εννέα υγιή κουτάβια – και ένα από αυτά ήταν πράσινο! Όταν ένα από τα εννέα κουτάβια της γεννήθηκε πράσινο μέντα αντί για χρυσό, όλοι έμειναν πραγματικά έκπληκτοι!

Είναι η τέταρτη φορά στην ιστορία που ένα κουτάβι είναι γνωστό ότι γεννήθηκε με ένα σπάνιο, αν και προσωρινό, πράσινο σαν την μέντα χρώμα στο τρίχωμά του.

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Προκαλείται από μια χολική χρωστική ουσία που ονομάζεται biliverdin που βρίσκεται στον πλακούντα της μητέρας, όταν αναμιγνύεται με το αμνιακό υγρό της μητέρας, μπορεί να λεκιάσει την γούνα του κουταβιού με ένα μοναδικό ανοιχτόχρωμο, πράσινο χρώμα μέντας.

Δεν υπάρχει όμως φόβος ανησυχίας που να αφορά την υγεία της μαμάς ή του μωρού ή ακόμα και φόβος μονιμότητας του χρώματος.

Το χρώμα αυτό, όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν μένει για πάντα στο τρίχωμα του κουταβιού. Με τον καιρό, όσο μεγαλώνει το κουτάβι, το πράσινο αρχίζει και ξεθωριάζει και βγαίνει από μέσα του το κανονικό χρώμα που είναι το ξανθό χρυσό.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts