Έξυπνη δραστηριότητα με μπαλάκια (video)

70000 αλυσίδες σας φτάνουν

Θέλετε να μάθετε ένα έξυπνο παιχνίδι που όχι μόνο θα διασκεδάσει εσάς και τον σκύλο σας αλλά θα ακονίσει και την ευφυΐα του και την όσφρησή του; Είναι το παιχνίδι “Ψάξε τα μπαλάκια”! 

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα ταψάκι για cup cakes και μπαλάκια που θα καλύψουν όλες τις τρύπες στο ταψί.  Το δικό μου ταψάκι έχει 12 θέσεις για cup cakes, άρα θα χρειαστούν 12 μπαλάκια.

Marsa's Dog News

Θα πάρετε το ταψί, θα βάλετε σε κάποιες (όχι όλες) τις τρύπες μπουκίτσες/λιχουδιές, θα τις καλύψετε με τα μπαλάκια και θα πείτε στον σκύλο σας “Ψάξε τα μπαλάκια”! Βάλτε για παράδειγμα, αν το ταψάκι σας έχει 12 θέσεις, πέντε λιχουδιές σε διάσπαρτες τρύπες. Για την δική του διευκόλυνση καλό είναι να κρατάτε σταθερό το ταψάκι στο πάτωμα με τα χέρια σας και τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω του… είναι ικανός να χρησιμοποιήσει πατούσες, γλώσσα, δόντια, μουσούδα…. τα πάντα για να πάρει τις αγαπημένες του λιχουδιές που βρίσκονται κάτω από τα μπαλάκια!

Δείτε στο βίντεο πώς χρησιμοποιώ ΌΛΑ τα μέσα! Σπρώχνω το μπαλάκι με την μουσούδα, πιάνω άλλο μπαλάκι με τα χείλια μου εκεί που είναι ξεφτισμένο και το χρησιμοποιώ σαν πιαστράκι ή αρπάζω με τα χέρια μου άλλα μπαλάκια…. Βρίσκω τρόπους και τα καταφέρνω!

Και το καλό είναι πως ψάχνω κάτω από τα συγκεκριμένα μπαλάκια που κρύβουν λιχουδιές! Όχι όλα! Αυτό είναι όσφρηση κι ευφυΐα, έτσι;

Για περισσότερες ιδέες διαβάστε Παιχνίδια και δραστηριότητες μέσα στο σπίτι. 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts