Το φυσικό αντιηλιακό των σκύλων είναι η γούνα τους

Ζέστανε ο καιρός και σκέφτεστε να κάνετε μια επίσκεψη στον groomer σας για να ρίξει ένα κουρεματάκι στον σκύλο σας. Σωστά; Λέτε “Θα αισθανθεί πιο άνετα. Κι αν του πω να του τα ξυρίσει κιόλας, θα αισθάνεται πιο δροσερά”. Λάθος!!!

Αν πάτε τον σκύλο σας για κούρεμα, μην ζητήσετε ποτέ να τον ξυρίσει εντελώς ο κομμωτής του!

Να, γιατί:

  1. Η γούνα κρατά τα σκυλιά πιο δροσερά από ό, τι νομίζετε. Σκεφτείτε πως λειτουργεί όπως η μόνωση στους τοίχους του σπιτιού σας, η οποία βοηθά στη διατήρηση της εσωτερικής θερμοκρασίας. Έτσι ακριβώς συμβαίνει και με το τρίχωμα των σκυλιών. Η γούνα παγιδεύει ανάμεσα στο δέρμα και στο τρίχωμα, ένα στρώμα αέρα που βοηθά να τα διατηρεί πιο δροσερά το καλοκαίρι – και πιο ζεστά το χειμώνα – ακριβώς όπως η μόνωση ενός σπιτιού.
  2. Η γούνα είναι η # 1 προστασία του σκύλου από τσιμπήματα και γρατζουνιές. Σκεφτείτε το: Εάν ένα τσιμπούρι προσγειωθεί στο σκυλί σας, για παράδειγμα, πρέπει να δουλέψει σκληρότερα για να πάρει “ένα γεύμα” εάν υπάρχει ένα παχύ στρώμα γούνας στο δρόμο, σε σύγκριση με το εάν προσγειώνεται σε γυμνό δέρμα.
  3. Επιπλέον, τα σκυλιά λατρεύουν να εξερευνούν κάτω από βεράντες και ανάμεσα σε πυκνούς θάμνους …… που τους εκθέτει σε πολλά αιχμηρά κλαδιά και νύχια. Είναι πολύ λιγότερο πιθανό να τραυματιστούν εάν υπάρχει γούνα που προστατεύει το δέρμα τους.
  4. Τέλος, ας μιλήσουμε για τα ηλιακά εγκαύματα. Ξέρετε πως συνιστούν οι γιατροί να φοράτε αντηλιακό κάθε μέρα. Λοιπόν, σκεφτείτε το τρίχωμα του σκύλου σας ως το απόλυτο αντηλιακό. Ένα αντηλιακό που δεν χρειάζεται ανανέωση κάθε λίγο όπως με τα ανθρώπινα αντηλιακά, γιατί είναι μόνιμο. Η γούνα προστατεύει τα σκυλιά από τις περισσότερες από τις επικίνδυνες ακτίνες U-V που προκαλούν τα πάντα, από εγκαύματα έως καρκίνο του δέρματος!

Γι’ αυτούς τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, οι περισσότεροι κτηνίατροι συνιστούν να βουρτσίζετε τακτικά το τρίχωμα του σκύλου σας για να τον απαλύνετε από το βάρος των περιττών νεκρών τριχών και να μην το ξυρίζετε.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts