Επιχείρηση μεγάλωμα δοντιών ενός κουταβιού

Καθώς ένα κουτάβι χάνει αυτά τα αιχμηρά δόντια του μωρού και τα ενήλικα δόντια του αρχίζουν να βγαίνουν, τότε αρχίζει να δαγκώνει σχεδόν οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει στο στόμα του. Κι όταν λέμε οτιδήποτε εννοούμε… τα πάντα! Όχι μόνο παιχνίδια και κόκαλα. Αλλά και έπιπλα, αντικείμενα, παπούτσια, τηλεκοντρόλ τηλεόρασης, χέρια, πόδια….!

Εάν βρίσκεστε σε αυτή τη φάση με ένα νέο κουτάβι μέσα στο σπίτι σας κι αναρωτιέστε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό, να ξέρετε πως τα δόντια ενός κουταβιού μεγαλώνουν πιο γρήγορα όταν ανήκει στις μεγαλόσωμες ράτσες.

Ποια είναι τα στάδια ανάπτυξης των δοντιών

  1. Όταν γεννιέται ένα κουτάβι δεν έχει καθόλου δόντια.
  2. Όταν το κουτάβι είναι 2 – 4 εβδομάδων : μόλις αρχίζουν να βγαίνουν τα πρώτα του δόντια.
  3. Όταν το κουτάβι είναι 6-7 εβδομάδων : Τα δόντια είναι αυτά τα μικρά τα δόντια του μωρού. Τα οποία είναι συνήθως 28.
  4. Όταν γίνεται 3 – 4 μηνών : Τα δόντια του μωρού χαλαρώνουν κι αρχίζουν να πέφτουν. Μπορεί να τα βρείτε οπουδήποτε μέσα στο σπίτι σκόρπια. Αν και συνήθως τα κουτάβια τα καταπίνουν την ώρα του φαγητού ή πάνω στο παιχνίδι.
  5. Όταν φτάσει 6 – 8 μηνών : Φυσιολογικά σε αυτό το στάδιο θα έχουν πέσει όλα τα δόντια μωρού και θα έχουν βγει τα ενήλικα δόντια. Τα περισσότερα κουτάβια όταν φτάνουν σε αυτή την ηλικία έχουν τα πλήρη ενήλικα δόντια τους, τα οποία είναι περίπου 42 δόντια.

Συμβουλές … επιβίωσης από το μεγάλωμα των δοντιών του σκύλου

Επειδή όπως είπαμε και πιο πάνω, όταν βγάζουν τα δοντάκια τους τα κουτάβια θέλουν να δαγκώνουν τα πάντα κι αυτό γιατί προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να απαλύνουν την φαγούρα και την ενόχληση που νιώθουν, κι εσείς θέλετε να επιβιώσετε από αυτό το επίμονο δάγκωμα στα χέρια και στα αντικείμενα, σας έχω κάποιες συμβουλές επιβίωσης.

Ο βασικότερος κανόνας είναι όταν το κουτάβι σας προσπαθεί να μασήσει κάτι ακατάλληλο, προσελκύστε το να μασήσει κάτι άλλο.

  1. Τα σχοινιά είναι δύσκολο να καταστραφούν, καθαρίζονται εύκολα και είναι οικονομικά προσιτά. Μπορείτε να το δώσετε έτσι απλά για να το μασάει ή να το βρέξετε και να το βάλετε στην κατάψυξη και μετά να το δώσετε. Γιατί το κρύο θα βοηθήσει να απαλύνει τα ούλα του σκύλου σας.
  2. Τα κατεψυγμένα καρότα μπορούν επίσης να καταπραΰνουν τα ούλα και είναι ένα υγιεινό σνακ για τον σκύλο σας.
  3. Δώστε του το κλασικό Κονγκ γεμισμένο με αγαπημένο φαγητό ή λιχουδιά του κουταβιού, αφού πρώτα το έχετε βάλει για λίγο στην κατάψυξη. Διαβάστε εδώ Πώς να γεμίσετε ένα Kong.
  4. Εδώ θα διαβάσετε περισσότερες ιδέες Το κουτάβι και οι κακές συνήθειές του.

Εάν το σκυλί έχει περάσει όλα τα παραπάνω στάδια αλλά εξακολουθεί να μασάει τα πάντα, τότε να ξέρετε πως επειδή ένα κουτάβι είναι περίεργο και θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο, ο μόνος τρόπος που μπορεί να το κάνει αυτό είναι με το στόμα του. Σ΄αυτό το σημείο πρέπει να το εκπαιδεύσετε να το σταματήσει σιγά σιγά.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts