Γιατί ένας σκύλος γέρνει το κεφάλι του στο πλάι;

Spread the love
 • 866
 •  
 •  
  866
  Shares

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν δει τα σκυλιά τους να γέρνουν το κεφάλι τους στο πλάι κάποιες φορές, σαν να αναρωτιούνται κάτι. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν τα σκυλιά ακούνε έναν νέο ήχο ή βλέπουν κάτι που δεν καταλαβαίνουν. Η κλίση του κεφαλιού είναι ιδιαίτερα συχνή στα κουτάβια. Που γνωρίζουν τον κόσμο σιγά σιγά και μαθαίνουν να αναγνωρίζουν ήχους.

Δεν το κάνουν όμως μόνο τα κουτάβια αυτό. Το κάνει κι ένας ενήλικας σκύλος. Και ορισμένοι (βλ. εγώ η Μάρσα) το κάνουν αρκετά συχνά. Συνήθως όταν τους μιλά ο άνθρωπός τους και προσπαθούν να καταλάβουν τι του λένε ή δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σ’ αυτό που του λένε.

Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει μερικές διαφορετικές έννοιες.

Ένα σκυλί μπορεί να γέρνει το κεφάλι του στο πλάι για να έχει μια καλύτερη θέση προκειμένου να ακούσει ή να δει κάτι. Σκεφτείτε ότι η μουσούδα ενός σκύλου μπορεί να εμποδίσει την όραση.  Όπως επίσης, τα πτερύγια του αυτιού μπορεί να αποκρύπτουν μερικούς ήχους. Το να γέρνει στιγμιαία το κεφάλι μπορεί να είναι ένας τρόπος να δει ή να ακούσει καλύτερα.

Όμως προσέξτε!

Αν δείτε τον σκύλο σας να το κάνει αυτό σε μια άσχετη στιγμή και ο σκύλος φαίνεται να μην έχει κανέναν έλεγχο σε αυτό, τότε αυτό μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλήματος υγείας, όπως λοίμωξη στο αυτί ή ακόμη και πρόβλημα στον εγκέφαλο. Δείτε τον κτηνίατρό σας το συντομότερο δυνατό εάν ο σκύλος σας έχει ύποπτη κλίση στο κεφάλι όταν δεν υπάρχει λόγος όπως ένας ήχος, περιέργεια να δει κάτι ή περιέργεια σε κάτι που του λέτε εσείς.


Spread the love
 • 866
 •  
 •  
  866
  Shares

Related posts

Leave a Reply