Μήπως ο σκύλος σου έχει στρες;

στρες στους σκύλους

Το να έχει ένα ζώο στρες είναι φυσιολογικό.  Για παράδειγμα, η πείνα είναι μια μορφή στρες που του υπενθυμίζει πως πρέπει να φάει.  Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα με βάση το στρες που βοηθάει στην αποφυγή κάποιον κινδύνων.  Παρ’ όλα αυτά όταν ένα σκυλί στρεσαρίζεται, δημιουργούνται προβλήματα.

Ελάχιστοι ιδιοκτήτες  αναγνωρίζουν τα σημάδια στρες που τους δείχνει ο σκύλος τους. Με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβληματικές καταστάσεις και στην επικοινωνία μεταξύ τους αλλά και στην ψυχολογική και σωματική υγεία του σκύλου.

Προσοχή! Τα σημάδια στρες είναι συνδυασμός φυσιολογικών αντιδράσεων.  Δηλαδή, αν δούμε τον σκύλο μας να χασμουριέται δεν σημαίνει πως αποκλειστικά έχει στρες.  Μπορεί μόλις να ξύπνησε ή να νυστάζει κι αυτό είναι φυσικό.  Αν όμως χασμουριέται άλλες στιγμές ή συνεχώς ή σε συνδυασμό με άλλες αντιδράσεις όπως να λαχανιάζει έντονα όπως όταν έχει ζέστη  ή να τινάζεται όπως όταν μόλις έχει κάνει μπάνιο, τότε  το πιο πιθανό είναι  πως ο σκύλος έχει στρες.  Επίσης, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και η συχνότητα των φαινομένων.  Κι αυτό θα σας βοηθήσει στο να καταλάβετε τι ενοχλεί τον σκύλο σας και του δημιουργεί στρες για να το αποφύγετε στο μέλλον.

Στην επόμενη σελίδα (page 2)“Συνηθισμένες ενδείξεις άγχους”

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts