Η στάση του σκύλου στον ύπνο αποκαλύπτει…

ονειρεύονται οι σκύλοι;

Γνωρίζετε πως ο τρόπος που κοιμάστε φανερώνει και στοιχεία του χαρακτήρα σας, σωστά; Ανά καιρούς δημοσιεύονται διάφορα άρθρα στα περιοδικά γύρω από αυτό το θέμα. Γνωρίζατε όμως ότι και η στάση ύπνου ενός σκύλου αποκαλύπτει στοιχεία της προσωπικότητάς του; Χμ, χμ.. κι όμως ναι! Για να δούμε λοιπόν ορισμένες στάσεις….

Πριν προχωρήσουμε να σημειωθεί πως εννοείται ένας σκύλος καθ’όλη την διάρκεια της ζωής του κοιμάται σε διάφορες στάσεις. Απλά θα πρέπει να παρατηρήσετε ποια στάση είναι η αγαπημένη του. Ποια προτιμά τις περισσότερες φορές. Πάμε λοιπόν….


1 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Αλεπού” ή “Κουλουράκι” ή “Σκουλικάκι”….

Σ’ αυτήν την στάση ο σκύλος είναι μια ολοστρόγγυλη μπαλίτσα. Δεν φαίνονται τα άκρα και ο σκύλος χρησιμοποιεί την ουρά του σαν μαξιλάρι και συνήθως η μύτη του ακουμπάει με την …. κάτω κι απόκρυφη πλευρά του…. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτό το κάνει γιατί είναι καλά κρυμμένο μέσα στο DNA του ως το ένστικτο επιβίωσης του σκύλου. Στην άγρια φύση ένας σκύλος προστατεύει με αυτόν τον τρόπο το σώμα του από το κρύο και δεν αφήνει εκτεθειμένα ζωτικά όργανα σε περίπτωση που του επιτεθούν οι εχθροί του.

Τώρα, όσον αφορά την αποκάλυψη της προσωπικότητάς του δικού σας σκύλου που δεν ζει στην άγρια φύση αλλά μέσα στο σπίτι σας, αυτή η στάση δηλώνει έναν αγαπησιάρη σκύλο που κρύβει ένα μικρό παιδί μέσα του και θέλει συνεχώς αγκαλιές.

Αν πάρουμε όμως κατά γράμμα τις αναφορές των επιστημόνων και βλέπετε τον σκύλο σας να κοιμάται με αυτόν τον τρόπο, τότε είτε κρυώνει ή δεν νιώθει πολύ άνετα / ασφαλής με αυτό το περιβάλλον την συγκεκριμένη στιγμή.

Επίσης, αν αυτή η στάση είναι η αγαπημένη του ακόμα και το καλοκαίρι που δεν τίθεται θέμα κρύου, τότε ο χαρακτήρας του είναι μάλλον εσωστρεφής, ανασφαλής, επιφυλακτικός, συνεσταλμένος και ίσως φοβικός. Σε γενικές γραμμές είναι η πιο αμυντική στάση όλων.


2 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Όλα στον αέρα”….

Αν ο σκύλος σας συνήθως κοιμάται μ’ αυτόν τον τρόπο, τότε έχει σιγουριά στον εαυτό του και είναι ξεροκέφαλος. Και μάθετε ένα μυστικό…… αυτή η στάση ανήκει αποκλειστικά στους οικόσιτους σκύλους! Και παρατηρείται ιδιαίτερα στα μεγαλόσωμα σκυλιά με μακριά πόδια τα οποία πολλές φορές είναι τεντωμένα ψηλά. Δεν πρόκειται να δείτε ποτέ για παράδειγμα λύκους να κοιμούνται έτσι εκτεθειμένοι. Κι επιπλέον είναι δύσκολο να γυρίσουν το σώμα τους γρήγορα για άμυνα ή επίθεση.

Επίσης, ένας σκύλος κοιμάται μ’ αυτόν τον τρόπο όταν έχει χνουδωτή κοιλιά και θέλει να δροσιστεί. Αν βλέπετε τον δικό σας σκύλο να κοιμάται συνήθως με τα πόδια ψηλά είτε έχει κρύο είτε έχει ζέστη, τότε να είστε σίγουροι πως ο σκύλος δεν ενδιαφέρεται καν για το τι συμβαίνει γύρω του παρά μόνο να απολαύσει τον ύπνο του!


3 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση ” Πόδια ψηλά”…..

Είναι η στάση που ο σκύλος κοιμάται ανάσκελα με τα κάτω πόδια τεντωμένα ψηλά ή ανοιχτά σα να κάνει σπαγγάτο στον ύπνο του. Αυτή η στάση σημαίνει ” Ω, ναι! Είμαι ο ένας! Ο μοναδικός!” Γιατί αυτός ο σκύλος έχει υπερβολική εμπιστοσύνη στον εαυτό του!

Γενικά, η στάση ανάσκελα με όποια παραλλαγή δηλώνει ότι ο σκύλος είναι χαλαρωμένος κι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο περιβάλλον του και στους ανθρώπους που είναι κοντά του. Και ίσως δεν δίνει … δεκάρα για την άδειά σας! Γιατί νιώθει λιγάκι…. αρχηγός!


4 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Στο πλάι”….

Η πιο συνηθισμένη στάση των σκύλων. Δεν υπάρχει σκύλος που να μην έχει κοιμηθεί μ’ αυτόν τον τρόπο. Ή για την ακρίβεια, έτσι κοιμούνται συνήθως οι σκύλοι απλά υπάρχουν και στιγμές που έχουν άλλες στάσεις και ίσως κάποια άλλη συγκεκριμένη ως αγαπημένη όλων.

Αν παρ’όλα αυτά αυτή η στάση είναι η αγαπημένη του σκύλου σας, τότε είναι ένας σκύλος που προσαρμόζεται εύκολα και νιώθει άνετος παντού και σε οποιαδήποτε κατάσταση. Έχει την τάση να είναι ανέμελος κι εύκολος στην συμβίωση και πρόθυμος να κάνει ό,τι του ζητήσετε.


5 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση ” Σούπερ σκύλος”….

Προσέξτε την στάση. Μπρούμυτα κι απλωμένα όλα τα άκρα. Τα πίσω πόδια απλωμένα και τεντωμένα πίσω ή μπορεί να είναι ανοιχτά αλλά στο πλάι σαν βατραχάκι. Τα μπροστινά πόδια και η μουσούδα τεντωμένα μπροστά σα να λέει “είμαι έτοιμος να εκσφενδονιστώ όποτε μου πεις την μαγική λέξη ¨βόλτα¨ή ¨πάμε να παίξουμ娔. Ορισμένα κουτάβια συνηθίζουν να έχουν αυτήν την στάση ύπνου. Σπάνια θα δείτε έναν ενήλικο σκύλο να κοιμάται έτσι. Η συγκεκριμένη στάση δηλώνει σούπερ σούπερ ενεργητικό σκύλο και πως δεν χρειάζονται κάποιο ιδιαίτερο κίνητρο για να ευχαριστήσουν αυτούς που αγαπούν αλλά και τον εαυτό τους! Γιατί η ζωή είναι ένα παιχνίδι και ωραία. Απλά, είναι σκοπός ζωής!


6 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Ύπνος στο τσεπάκι”…

Όπως την διαβάζετε. Είναι η στάση “έχω τον ύπνο στο τσεπάκι μου” γιατί αυτός ο σκύλος μπορεί να πέσει για ύπνο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και να διακόψει οτιδήποτε κάνει εκείνη την στιγμή. Ακόμη κι αν τρώει ή παίζει. Άλλη μια στάση που συνηθίζεται περισσότερο από τα κουτάβια.

Αυτοί οι σκύλοι είναι έτοιμοι για όλα! Είναι ευγενικοί κι ανταποκρίνονται στα συναισθήματά σας. Ωστόσο, η ευαισθησία τους μπορεί να τους οδηγήσει στην ντροπαλότητα κάποιες στιγμές. Παρ’ όλα αυτά νιώθουν ασφαλείς μαζί σας και δεν έχουν καμία ανησυχία. Είναι δηλαδή τύποι “πέρα βρέχει”….


7 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Έμβρυο”…

Είναι η στάση στο πλάι αλλά με τα άκρα όλα μαζεμένα. Ο σκύλος που κοιμάται συνήθως σ’ αυτήν την στάση είναι άνετος αλλά και σε εγρήγορση να σηκωθεί όποτε χρειαστεί είτε για ανάγκη είτε για παιχνίδι ή βόλτα. Ίσως είναι σε μία κατάσταση με το ένα μάτι ανοιχτό για να μην χάσει κάτι και τον πιάσετε στον ύπνο.


8 στάση ύπνου σκύλου

  • Η στάση “Μη μου γυρνάς την πλάτη”…

Το καλύτερο σας το έχω για το τέλος! Εάν κοιμάστε μαζί με τον σκύλο σας και σας γυρίζει την πλάτη… ετοιμαστείτε να πετάξετε από ευτυχία! Όταν ένας σκύλος θέλει να έχει επαφή με έναν άλλον σκύλο ή με έναν άνθρωπο την ώρα του ύπνου και είτε τον ακουμπάει ή του γυρίζει την πλάτη αλλά ακουμπάει όλο το κορμί πάνω στον άλλον, τότε…. νιώθει έναν στενό δεσμό μεταξύ σας. Θέλει να είναι κοντά σας, να έχει άμεση επαφή με εσάς.

Συνήθως κοιμάται με γυρισμένη την πλάτη προς το μέρος σας, μπορεί όμως να κοιμάται και όπως στην πρώτη στάση, την στάση “σκουλικάκι” ή ανάσκελα ή μπρούμυτα. Η ουσία αυτής της στάσης είναι πως μπορεί να κοιμάται με οποιονδήποτε τρόπο αρκεί να σας ακουμπάει με κάποιον τρόπο!

Αυτή η στάση του ύπνου δηλώνει απόλυτη εμπιστοσύνη και τυφλή πίστη στο άτομο που αγαπάει. Μ’αυτόν τον τρόπο οι σκύλοι θέλουν να δηλώσουν την στοργή τους αλλά και ότι σας προστατεύουν με το κορμί τους. Όπως φυσικά νιώθουν κι εκείνα ασφαλή κι ότι τα προστατεύετε με την αγκαλιά σας. Νιώθουν σα να τους λέτε εκείνη τη στιγμή “μη φοβάσαι, εγώ είμαι εδώ”!

Είναι ένας σκύλος με έντονο το αίσθημα της συντροφικότητας. Θα μπορούσε να κοιμάται μαζί σας πάνω στο κρεβάτι αλλά να είναι στα πόδια σας, ξεκομμένος στην άλλη άκρη. Όχι. Αυτός ο σκύλος ακόμα και στα πόδια σας να πάει κάποια στιγμή να κοιμηθεί, θα προσπαθήσει να σας ακουμπάει. Είτε να αγκαλιάσει τα πόδια σας με τα πόδια του είτε να βάλει πάνω τους την μουσούδα του. Γενικά θέλει να σας ακουμπάει. Και φυσικά να είναι  κάτω από τα σκεπάσματα μαζί σας.

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts