Πώς να αφαιρέσετε τους κόμπους από το τρίχωμα

kidemonia skylou

Ακόμα κι αν χτενίζετε τακτικά τον σκύλο σας, κάποια στιγμή θα συναντήσετε κόμπους στο τρίχωμα του. Μιλάμε φυσικά για τους μακρυμάλληδες. Όσο πιο μακριά τρίχα έχει ο σκύλος, τόσο πιο πιθανό να βρεθείτε αντιμέτωποι με κάποιον κρυμμένο κόμπο ανάμεσα στις τρίχες. Το ζητούμενο είναι μόλις βρείτε έναν να μην τον αμελήσετε και τον αφήσετε στην θέση του. Γιατί για πότε αυτός ο κόμπος μεγαλώνει και γίνεται μια τζίβα το μαλλί του σκύλου σε εκείνο το σημείο, δεν μπορείτε να φανταστείτε. Και τότε θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον χτενίσετε. Και σε πολλές περιπτώσεις ακατόρθωτο που θα σας αναγκάσει να τον κουρέψετε εντελώς γιατί όταν είναι σε προχωρημένη κατάσταση ατημέλητο το μαλλί ενός σκύλου είναι μια αρκετά δυσάρεστη κατάσταση και για τον ίδιο.

Η πιο συνηθισμένες περιοχές στο σώμα ενός σκύλου που μαζεύονται κόμποι, είναι:

 • Στα αυτιά
 • Στα χέρια και συχνά στις μασχάλες κοντά
 • Κατά μήκος του πίσω μέρους των ποδιών
 • Στην κοιλιά
 • Στον λαιμό

Αν το τρίχωμα του σκύλου σας δημιουργεί συχνά κόμπους, τότε καλό είναι να προμηθευτείτε με τα ανάλογα σύνεργα για την δική σας διευκόλυνση.

Δείτε στην λίστα ποιες χτένες είναι κατάλληλες για τους κόμπους:

 • Χτένα σχεδιασμένη για μακρύτριχους σκύλους με στρογγυλεμένες ακίδες που περιστρέφονται και σας επιτρέπουν να ξεμπλέξετε μακριά και σγουρά τριχώματα. Αφαιρεί επίσης τη βρωμιά, υπολείμματα και νεκρές τρίχες. Με 31 ακίδες και Με 41 ακίδες 
 • Χτένα για ξεμπέρδεμα Με 9 ακίδες
 • Χτένα/τσουγκράνα που έχει περιστρεφόμενα δόντια με στρογγυλοποιημένες άκρες που καθιστούν πολύ εύκολο να αφαιρεθούν απαλά κόμποι και νεκρές τρίχες από το υπόστρωμα της γούνας του σκύλου. Με 13 μακριά δόντια και 12 κοντά.        Προσφέρει επίσης ένα απαλό μασάζ. Είναι το ιδανικό αξεσουάρ για την περιποίηση φυλών με μεσαίο και μακρύ τρίχωμα. Με 20 δόντια περιστρεφόμενα. 

Μπάνιο ή Χτένισμα;

Πολλοί θα σκέφτεστε πως εφόσον θα κάνετε μπάνιο τον σκύλο σας δεν χρειάζεται και χτένισμα. Αυτό είναι λάθος. Γιατί αν είναι μπερδεμένο το μαλλί του, τότε το νερό θα το κάνει κουβάρι. Το τρίχωμα θα σφίξει και θα το κάνει ακόμα δυσκολότερο μετά να το ξεμπερδέψετε γιατί θα έχει γίνει μια σφιχτή τζίβα.

kidemonia skylou

Χρήσιμες συμβουλές

 • Ποτέ μην προσπαθείτε να τραβήξετε μπερδεμένη γούνα με τα χέρια σας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τα κατάλληλα εργαλεία όπως επισημαίνονται πιο πάνω.
 • Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα σπρέι. Αυτοί οι τύποι σπρέι έχουν σχεδιαστεί για να χαλαρώνουν τα μαλλιά, καθιστώντας ευκολότερο για σας να χτενίσετε το τρίχωμα.
 • Κρατήστε τα μπερδεμένα μαλλιά με το ένα χέρι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τη χτένα με το άλλο. Αυτό θα σας επιτρέψει να διαχωρίσετε τον κόμπο χωρίς να ερεθίσετε το δέρμα του σκύλου σας.
 • Βουρτσίστε τον κόμπο στην ίδια κατεύθυνση με την ανάπτυξη των μαλλιών. Ξεκινώντας απαλά από το δέρμα προς τα έξω καταλήγοντας στην άκρη της τρίχας.
 • Αν έχετε παραμελήσει πολύ το τρίχωμα του σκύλου σας και έχει γεμίσει με κόμπους και τζίβα, τότε θα χρειαστεί η επέμβαση ειδικού κομμωτή και το πιθανότερο είναι να κουρέψει τον σκύλο σας για να αποβάλλει όλο το ταλαιπωρημένο μαλλί από πάνω του.
 • Για να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις παραμέλησης, καλό είναι να καθιερώσετε μια ρουτίνα περιποίησης για το τρίχωμά του. Όπως το βούρτσισμα μια φορά την εβδομάδα αν όχι καθημερινά. Το καθημερινό χτένισμα κάνει το τρίχωμα πιο λαμπερό, καθαρό και αφαιρεί νεκρές τρίχες με αποτέλεσμα να μειώνει αισθητά το μάδημα της τρίχας.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts