Γιατί κάποια σκυλιά πίνουν νερό από την τουαλέτα;

Μπορεί εσείς να μην το έχετε παρατηρήσει ή να μην έχει τύχει να πιάσετε στα πράσα τον σκύλο σας να έχει χώσει το κεφάλι του μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας και να πίνει νερό, αλλά συμβαίνει. Και, πιστέψτε με! Είναι ένα συχνό φαινόμενο που παρατηρείται καθημερινά σε σπίτια όπου το ένα μέλος της οικογένειας είναι τετράποδο!

Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Γιατί τα σκυλιά θεωρούν πως το νερό που υπάρχει μέσα στην λεκάνη είναι πιο δροσερό λόγω της πορσελάνης και πιο καθαρό αφού ανανεώνεται καμιά φορά πιο συχνά από το νερό στο δικό τους μπολ. Πόσο μάλλον αν πίνουν νερό την ώρα που τρέχει το καζανάκι! Το βλέπουν ως μια φυσική πηγή δροσερού και καθαρού νερού!

Άλλο σημαντικό στοιχείο είναι το υλικό της λεκάνης. Όπως είπαμε πιο πάνω, η πορσελάνη είναι ένα υλικό που διατηρεί περισσότερη ώρα δροσερό το νερό. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Ένα άλλο βασικό στοιχείο που προσελκύει τους σκύλους είναι ότι η πορσελάνη δεν αλλοιώνει την γεύση του νερού όπως συμβαίνει με τα δικά τους μπολ που είναι είτε πλαστικά είτε μεταλλικά. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο να πίνουν σε πήλινα που η γεύση του νερού δεν αλλοιώνεται.

Είναι όμως και στην φύση τους γενικά.

Στη φύση, οι σκύλοι και οι γάτες πάντα προτιμούν το τρεχούμενο νερό μιας φυσικής πηγής ή ενός ρυακιού και αποφεύγουν το στάσιμο νερό που ενστικτωδώς γνωρίζουν ότι κρύβει κινδύνους (όπως μύκητες, μούχλα. επικίνδυνα απόβλητα κ.ά.).

Κι όταν είναι καλοκαίρι, ίσως να έχετε παρατηρήσει να γίνεται το μπάνιο το αγαπημένο δωμάτιο του σκύλου σας. Αφού είναι συνήθως το πιο δροσερό με δροσερά πλακάκια και σκιερό και πάνω απ’ όλα με λιγότερη βαβούρα και κίνηση για να ηρεμεί. Κι άμα διψάσει…έχει άμεση πρόσβαση…

Το θέμα είναι ….

….ότι δεν είναι και ό,τι πιο καλό να πίνει νερό από την λεκάνη ο σκύλος μας. Δεν είναι μόνο θέμα μικροβίων από τα δικά μας απόβλητα αλλά και λόγω των χημικών με τα οποία καθαρίζουμε τις τουαλέτες. Γι’ αυτόν τον λόγο, καλό είναι να έχετε πάντα κλειστό το καπάκι.

Για να αποφύγετε να “στέλνετε” τον σκύλο σας στην τουαλέτα για νερό, φροντίστε:

  • Να του παρέχετε πάντα καθαρό νερό στο δικό του μπολ. Να το ανανεώνετε τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.
  • Να πίνει νερό σε πήλινο μπολ ή παρόμοιο υλικό όπως πορσελάνη.
  • Να πλένετε το μπολ κάθε φορά που ανανεώνετε το νερό του και με σαπουνάδα.
  • Κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, αλλάζετε θέση του μπολ αν χρειαστεί. Προκειμένου να μην το βλέπει ο ήλιος και ζεσταίνεται.
  • Το καλοκαίρι μπορείτε να προσθέτετε μέσα στο μπολ δύο με τρία παγάκια για να δροσίζεται το νερό ή να το γεμίζετε με δροσερό νερό από το ψυγείο. Αλλά και πάλι μετά από λίγες ώρες αν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, προσθέστε και δυο τρία παγάκια.

 

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts