Ο σκύλος μου τρώει από το τραπέζι! Τι να κάνω;

Ερώτηση : ” Γεια σου, Μάρσα! Είμαι ο φίλος σου ο Ρούλης. Ένας ημίαιμος μεγαλόσωμος σκύλος που έχω ένα μεγάλο ελάττωμα. Είμαι λιχούδης! Πολύ λαίμαργος και λιχούδης! Και γι’ αυτό έχω το κακό συνήθειο να τρώω ό,τι βρω πάνω στο τραπέζι και πάνω στον πάγκο της κουζίνας. Η σκύλο μαμά μου έχει φρικάρει! Δεν ξέρει τι να κάνει! Μήπως γνωρίζεις την λύση; Μεταξύ μας εγώ δεν θέλω να το κόψω αλλά με απειλεί ότι θα μου κόψει και τις δικές μου λιχουδιές αν το συνεχίσω αυτό!” – ο φίλος σου ο Ρούλης

Απάντηση : Γεια σου, φίλε μου Ρούλη. Καταρχάς σε βρίσκω πολύ τολμηρό που πήρες την πρωτοβουλία να στείλεις μήνυμα για να αναζητήσεις μια απάντηση ή λύση στο πρόβλημα που … δημιουργείς εσύ! Από αυτό και μόνο φαίνεται πως είσαι ένας θαρραλέος σκύλος! Και οι σκύλο γονείς σου θα είναι πολύ περήφανοι για σένα! Γιατί θα νιώθουν ασφαλείς και σιγουριά δίπλα σου.

Από την άλλη, ποιος είναι τέλειος; Σωστά; Κι απ’ ότι φαίνεται το γνωρίζεις κι εσύ και το παραδέχεσαι πως έχεις ένα … μικρό ελαττωματάκι. Δεν πειράζει, όμως. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ! Για να σε βοηθήσουμε να το ξεπεράσεις.

Λοιπόν, η πρόληψη είναι το καλύτερο φάρμακο. Τι εννοώ; Να μην αφήνουν φαγητά πάνω στο τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας η οικογένειά σου για να μην σε βάζουν σε πειρασμό. Να φροντίζουν να κρατούν όλες τις επιφάνειες καθαρές και άδειες. Και ιδιαίτερα όταν λείπουν και σε αφήνουν μόνο στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα βγάλουν από το μυαλουδάκι σου την λαιμαργία, δεν θα λύσουν το πρόβλημα που έχεις. Απλά, θα σταθούν εμπόδιο στην συνήθεια αυτή. Και με το πέρασμα του χρόνου, ίσως ξεχαστείς και συνηθίσεις το αντίστροφο. Να μην κλέβεις φαγητό από τα τραπέζια και τους πάγκους.

Άλλοι τρόποι για να σε κάνουν να κόψεις αυτή την συνήθεια, είναι οι εξής:

  1. Να βάλει η οικογένειά σου ένα ξύλο ή πολλές σανίδες όσο είναι το μάκρος του πάγκου ή του τραπεζιού και να το ακουμπήσουν πάνω στον πάγκο άκρη άκρη τόσο που να προεξέχει λίγο από τον πάγκο , γύρω στους δύο πόντους. Και πάνω σ’ αυτό το ξύλο να τοποθετήσουν άδεια ανοξείδωτα μπολ. Έτσι ώστε, όταν ακουμπήσεις τις πατούσες σου στην άκρη, να γυρίσει το ξύλο και να πέσουν κάτω τα μπολ. Με αποτέλεσμα αυτός ο θόρυβος και η ανακατωσούρα να σε τρομάξουν και να φύγεις. Μία, δύο, τρεις…. κι αυτή η συνήθεια θα κοπεί.
  2. Να βάλει η οικογένειά σου μια αυτοκόλλητη ταινία διπλής όψεως κατά μήκος του πάγκου και του τραπεζιού στην άκρη, έτσι ώστε όταν εσύ σηκωθείς όρθιος και ακουμπήσεις τις πατούσες σου εκεί, θα κολλήσουν οι πατούσες σου και αυτό είναι κάτι που σιχαίνονται όλα τα σκυλιά! Γιατί όχι κι εσύ;

Δοκιμάστε αυτούς τους τρόπους αλλά βασικά το καλύτερο είναι να μην υπάρχουν ποτέ τροφές πάνω στις επιφάνειες όταν μένει ένας σκύλος μόνος χωρίς επίβλεψη. Αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να έχουν στο νου τους.

Απ’ την άλλη, καλό είναι να γνωρίζεις πως όταν ένας σκύλος αποκτά κακές συνήθειες, πολλές φορές το υπόβαθρο και η αιτία είναι άλλη. Είναι η έλλειψη άσκησης και η πλήξη. Ίσως η λύση βρίσκεται εκεί κι όχι το ότι είσαι λαίμαργος. Θα πρέπει να ασχοληθούν περισσότερο οι σκυλογονείς σου μαζί σου. Να παίξουν μαζί σου. Να σε πάνε μεγάλη βόλτα. Στο πάρκο να τρέξεις και να ασκηθείς. Τότε το μυστικό δεν θα είναι να παραμένουν άδειοι οι πάγκοι της κουζίνας, αλλά να είσαι κουρασμένος εσύ και να νιώθεις γεμάτος από το παιχνίδι και την γυμναστική της ημέρας!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts