Τι ακριβώς κάνουν οι αστυνομικοί σκύλοι;

αστυνομικοί σκύλοι

Οι σκύλοι εργασίας είναι εκείνοι που έχουν εκπαιδευτεί ανάλογα για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους σε διάφορους τομείς. Είναι οι σκύλοι που δουλεύουν στην αστυνομία, σε συγκεκριμένα νοσοκομεία ως therapy dogs, τα σκυλιά διασώστες που ψάχνουν για παράδειγμα επιζώντες σε συντρίμμια από σεισμούς κ.α.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς ακριβώς εργάζονται οι σκύλοι στην αστυνομία; Δηλαδή, τι ακριβώς κάνουν; Με ποιον τρόπο βοηθούν τις αστυνομικές αρχές;

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Το βασικό τους εργαλείο είναι η όσφρηση. Οι αστυνομικοί σκύλοι χωρίζονται σε κατηγορίες. Εκείνους που ψάχνουν για ναρκωτικά ή αυτούς που ειδικεύονται στην εύρεση εκρηκτικών. Όσο κι αν πιστεύετε πως η όσφρηση ενός σκύλου είναι πολλή δυνατή και γι’ αυτό μπορεί ο κάθε σκύλος να γίνει αστυνομικός, γελιέστε.

Είναι πολύ δύσκολη δουλειά για έναν σκύλο. Για την ακρίβεια, τέσσερις στους πέντε σκύλους αποτυγχάνουν στις εξετάσεις της ειδικής εκπαίδευσής τους. Το να περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις της αστυνομίας ένας σκύλος χρειάζεται καταρχήν ταλέντο.

Φαντάζεστε όμως πώς το κάνουν; Αρχικά τους δίνουν το αντικείμενο που ψάχνουν (ναρκωτικά ή εκρηκτικά) για να το μυρίσουν. Εκείνα συνδυάζουν ενστικτωδώς την μυρωδιά του αντικειμένου με την οπτική εικόνα. Και μετά, ακολουθώντας την εντολή του αφεντικού τους ψάχνουν με την μύτη τους τα ίχνη που θα τους οδηγήσουν στο επιθυμητό αντικείμενο.

αστυνομικοί σκύλοι

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts