Προστατέψτε τον σκύλο σας από τα φύκια!

Εάν έχετε σκύλους που αγαπούν το νερό, προσέξτε! Τα σκυλιά που κολυμπούν μέσα σε ποτάμια, λίμνες και έλη, τόσο του γλυκού όσο και αλμυρού νερού, γιατί εκτίθενται όλο και περισσότερο σε γαλαζοπράσινα φύκια.

Είναι ένα υδρόβιο φυτό που παράγει τοξίνες που μπορούν να σκοτώσουν ένα σκυλί μέσα σε μια ώρα!

Πρόσφατα συνέβη σε έναν ιδιοκτήτη σκύλου στη Βόρεια Καρολίνα που πήρε τα τρία σκυλιά του σε μια λίμνη για να παίξουν και τα παρακολούθησε ΟΛΑ τους να πεθαίνουν μέσα σε λίγες ώρες.

Περιπτώσεις θανάτου σκύλων από φύκια έχουν επίσης αναφερθεί και σε άλλες περιοχές στην Αμερική όπως στη Γεωργία και το Τέξας.

Τα γαλαζοπράσινα φύκια περιέχουν τοξίνες που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο ήπαρ και στον εγκέφαλο και στην αναπνευστική παράλυση. Είναι εξίσου επικίνδυνο και για τους ανθρώπους, αλλά τα σκυλιά κινδυνεύουν ιδιαίτερα, επειδή πίνουν το νερό και γλείφουν την υγρή γούνα τους.

Τα μπλε-πράσινα φύκια τείνουν να ευδοκιμούν σε ζεστό καιρό και μπορεί να κυμαίνονται από φωτεινό μπλε-πράσινο έως κοκκινωπό-καφέ. Μπορεί να μοιάζουν με ταινία, αφρό, ραβδώσεις, αποκόμματα γρασιδιού, πράσινο τυρί cottage ή μπάλες στο νερό ή στην ακτή. Το μολυσμένο νερό είναι συνήθως θολό και μυρίζει άσχημα.

Αλλά ο κτηνιατρικός – βιολόγος Δρ David Dorman λέει ότι δεν μπορείτε πάντα να εντοπίσετε μολυσμένο νερό, επειδή ο άνεμος μπορεί να καθαρίσει τα φύκια, αφήνοντας πίσω το ασφαλές, αλλά ακόμα τοξικό νερό.

Εάν ο σκύλος σας εισέλθει σε τοξικό νερό, ξεπλύνετε τον αμέσως και ζητήστε ιατρική βοήθεια. Εάν δεν έχει καταπιεί υπερβολικά τοξικά φύκια, ένας κτηνίατρος μπορεί να σώσει τη ζωή του.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts