Είστε αλλεργικοί στα σκυλιά; Είστε σίγουροι;…

Έχετε παρατηρήσει τον εαυτό σας να φτερνίζεται και να δακρύζουν τα μάτια σας όποτε έρχεστε κοντά σε σκύλο; Μήπως εξαιτίας εκείνων των περιπτώσεων βγάλατε αμέσως το συμπέρασμα πως είστε αλλεργικοί στα σκυλιά; Κι όμως… βγήκε ένα νέο τεστ αλλεργίας στα σκυλιά, το οποίο καταρρίπτει κάθε προηγούμενη θεωρία!

Γιατί σύμφωνα με το τεστ, δεν είστε αλλεργικοί σε όλα τα σκυλιά αλλά σε συγκεκριμένα!

Η Δρ Lakiea Wright είναι αλλεργιολόγος στο Brigham and Women’s Hospital και λέει, ένας στους τρεις ανθρώπους που είναι αλλεργικοί στα σκυλιά είναι στην πραγματικότητα αλλεργικοί σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που παράγεται στον προστάτη των αρσενικών σκύλων. Και τώρα υπάρχει μια εξέταση αίματος που μπορεί να εντοπίσει αυτήν την αλλεργία – εγκρίθηκε από το FDA πέρυσι. Και εάν είστε αλλεργικοί μόνο σε αυτήν τη συγκεκριμένη πρωτεΐνη σε αρσενικά σκυλιά, πιθανότατα θα είστε καλά με τα θηλυκά σκυλιά ή με έναν στειρωμένο σκύλο.

Διότι, σύμφωνα με το Ίδρυμα Άσθματος και Αλλεργίας της Αμερικής, δεν είναι το τρίχωμα ενός σκύλου που προκαλεί αλλεργική αντίδραση. Είναι οι πρωτεΐνες στα ούρα, το σάλιο και νιφάδες ξηροδερμίας που δεν είναι τίποτα άλλο από νεκρά κύτταρα του δέρματος.

Έτσι λοιπόν, κάποιοι άνθρωποι μπορεί να είναι αλλεργικοί σε μία από τις έξι πρωτεΐνες σκύλου κι όχι σε όλες, πράγμα που σημαίνει ότι διαφορετικές ράτσες και φύλα μπορεί να μην προκαλέσουν καθόλου αντίδραση.

Σήμερα, ένας αλλεργιολόγος μπορεί να σας κάνει το νέο τεστ αλλεργίας για να δει αν θα υπάρξει αντίδραση σε μια συγκεκριμένη πρωτεΐνη που βρίσκεται στα αρσενικά σκυλιά. Το τεστ γίνεται είτε με μία εξέταση αίματος ή με ένα απλό τσίμπημα στο δέρμα.

Οπότε μπορεί να είστε σε θέση να έχετε σκύλο ή να βρίσκεστε κοντά σε σκύλους χωρίς φόβο! Απλά, σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να αποκλείσετε κάποιες συγκεκριμένες ομάδες, αλλά όχι όλες!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts