Κοιμητήρια κατοικίδιων και υπηρεσίες αποτέφρωσης

Δυστυχώς ο κύκλος της ζωής έχει και αυτό το πολύ δυσάρεστο γεγονός. Τον θάνατο. Όλοι οι άνθρωποι που είχαν την τύχη να γνωρίσουν και να ζήσουν την μεγάλη αγάπη ενός σκύλου, ήρθαν κάποια στιγμή στην ζωή τους αντιμέτωποι και με τον χαμό του καλύτερού τους φίλου.

Συγχωρέστε με, αλλά δεν μπορώ να σας κρύψω την αλήθεια. Είναι μια από τις χειρότερες στιγμές της ζωής ενός ανθρώπου όταν “χάνει” για πάντα το τετράποδο φιλαράκι του. Όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων ισχυρίζονται και πιστεύουν ακριβώς αυτό : πως είναι ο ίδιος πόνος όπως όταν χάνεις έναν κοντινό σου άνθρωπο! Σίγουρα αν κάποιος δεν έχει ζήσει αυτήν την αγάπη ενός πιστού σκύλου, δεν μπορεί να καταλάβει! Μόνο όταν το ζήσεις, γνωρίζεις! Ο πόνος είναι βαθύς, μεγάλος και κανένας παρηγορητικός λόγος δεν τον γλυκαίνει.

Έτσι λοιπόν, ένας ιδιοκτήτης που λατρεύει τον σκύλο του το μόνο που θέλει είναι όταν έρθει η στιγμή ο σκύλος του να “φύγει” από την ζωή, να γίνει με αξιοπρέπεια και σεβασμό ως ένδειξη της αφοσίωσης και της αγάπης του για εκείνον. Κι όχι να τον παρατήσει στην άκρη ενός δρόμου ή να τον πετάξει στα σκουπίδια. Αν είστε από τους “τυχερούς” κι έχετε δική σας έκταση γης όπου μπορείτε να θάψετε στο δικό σας μέρος και κοντά σας πιθανόν, το αγαπημένο σας ζωάκι τότε ίσως να μην σας ενδιαφέρει η παρακάτω λίστα. Διαφορετικά, διαβάστε παρακάτω γιατί κάποια στιγμή – δυστυχώς- θα σας φανεί χρήσιμη.

Τα λόγια όμως είναι περιττά σε τέτοια θέματα. Ας προχωρήσουμε στο θέμα….

Οι επιλογές λοιπόν για να γίνει αυτό είναι δύο. Τα κοιμητήρια μικρών ζώων και οι υπηρεσίες αποτέφρωσης. Για όλα υπάρχει ένα κόστος. Γι’ αυτό καλό είναι πριν πάρετε μια απόφαση να επικοινωνήσετε με την ανάλογη υπηρεσία γιατί οι τιμές αλλάζουν με τον χρόνο.

 

Κοιμητήρια μικρών ζώων

 

  • “Ο Ελαιώνας”, Μέγαρα, τηλ. 210 8323633, ιστοσελίδα elaionas.com.gr

Το προσωπικό του Ελαιώνα αναλαμβάνει τη μεταφορά και ταφή του ζώου, αλλά και την τοποθέτηση πάνω από το σημείο ταφής μαρμάρινης πλάκας με τα στοιχεία και την φωτογραφία του ζώου. Το κόστος μεταφοράς και ταφής είναι 150 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια, ενώ η παραμονή του ζώου εκεί μπορεί να επεκταθεί με μικρό ετήσιο αντίτιμο.

  • ” Ο Άγιος Φραγκίσκος”, Μαλακάσα, τηλ. 2295022491, ιστοσελίδα cemetery.petscemetery.gr

Το κοιμητήριο αναλαμβάνει τη μεταφορά και ταφή των ζώων σε απέραντη λουλουδιασμένη έκταση, καθώς και την τοποθέτηση πλάκας ή και το φύτεμα δέντρων στο σημείο ταφής. Το κόστος ταφής για τα δύο πρώτα χρόνια ανέρχεται στα 300 με 350 για μεγαλόσωμα ζώα και στα 200 ευρώ για μικρόσωμα. Για την παραμονή του ζώου εκεί επιπλέον των 2 χρόνων υπάρχει ετήσιο αντίτιμο 70 ευρώ.

Η κλινική μικρών ζώων Αγ. Μόδεστος διαθέτει υπηρεσία αποτέφρωσης για μικρά ζώα με κόστος από 150 ευρώ για ζώο έως 15 κιλά –το κόστος κυμαίνεται ανάλογα με το βάρος του ζώου.

  • ” Cats ‘n Dogs”, Κορωπί Αττικής, τηλ. 210 6623307, 6977633201, ιστοσελίδα animal-cemetery.gr

Στην πανσιόν Cats ‘n Dogs στο Κορωπί υπάρχει και χώρος ταφής μικρών ζώων, ενώ μέσα στο επόμενο εξάμηνο πρόκειται να υπάρξει και αποτεφρωτήρας. Το κόστος μεταφοράς και ταφής του ζώου, ανάλογα το μέγεθος, κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ, ενώ στην τιμή περιλαμβάνεται και τοποθέτηση πλάκας με τα στοιχεία του ζώου και κάποια φωτογραφία. Με μικρό αντίτιμο μπορεί να επεκταθεί η ενοικίαση του χώρου ταφής πλέον των 2 ετών.

  • ” Γαλήνη”, Περιστερά Θεσσαλονίκης, τηλ. 2310300600, 6972336566, ιστοσελίδα  koimitirio-galini.gr

 

 

Υπηρεσία Αποτέφρωσης

 

 

Το αυτοκίνητο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ  το οποίο φέρει ψυγείο συντήρησης ζώων, με ένα τηλεφώνημα παραλαμβάνει το  ζωάκι από την οικία του ενδιαφερομένου ή από κτηνιατρείο.

Το μεταφέρει στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ για αποτέφρωση, είτε με άλλα ζώα είτε μεμονωμένα, σε ημερομηνία που καθορίζεται από τον υπεύθυνο του ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ.

Το τιμολόγιο αποτέφρωσης των νεκρών ζώων έχει ως εξής:

    1. Πολλά ζώα μαζί

α) Για νεκρά ζώα ιδιοκτησίας πολιτών που είναι δημότες των Δήμων μελών 150€/ζώο
β) Για νεκρά ζώα ιδιοκτησίας πολιτών που είναι δημότες Δήμων μη μελών 250€/ζώο.

    1. Μεμονωμένο ζώο

α) Για μεμονωμένο νεκρό ζώο ιδιοκτησίας πολίτη που είναι δημότης Δήμου μέλους 400€.
β) Για μεμονωμένο νεκρό ζώο ιδιοκτησίας πολίτη που είναι δημότης Δήμου μη μέλους 500€.

Η στάχτη του νεκρού ζώου παραδίδεται στον ιδιοκτήτη του νεκρού ζώου μέσα σε ειδικό δοχείο.

Για περισσότερες πληροφορίες το τηλ. 210 4015451, ιστοσελίδα pesydap.gr

 

Προσοχή! Πριν πάρετε μια απόφαση να επικοινωνήσετε με την ανάλογη υπηρεσία γιατί οι τιμές αλλάζουν με τον χρόνο. 

* Αν γνωρίζετε κι άλλα κοιμητήρια ή υπηρεσίες αποτέφρωσης Δήμων, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να τα προσθέσουμε στην λίστα.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts