Η παχυσαρκία των σκύλων

Ένα χαρακτηριστικό και αναμφίβολο αποτέλεσμα των οικόσιτων σκύλων είναι η παχυσαρκία.

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι άγνωστο στην άγρια φύση. Μόνο τα κατοικίδια πλέον πέφτουν στις ίδιες… γευστικές παρασπονδίες μαζί με όλα τα μέλη της οικογένειας που συγκατοικεί. Δηλαδή, τρώνε μαζί πολλά σνακ. Πολλές φορές όταν κάποιος από την οικογένεια τρώει, λυπάται τον σκύλο του και τον ταΐζει ξανά με παχυντικές τροφές. Όχι απαραίτητα τις ίδιες που τρώει αυτός αλλά ακόμα και η υπερβολή στην κατανάλωση σκυλίσιων λιχουδιών οδηγεί στην παχυσαρκία του σκύλου. Κι επιπλέον υπάρχει ελλιπής άσκηση.

Με λίγα λόγια, ο σκύλος της οικογένειας ακολουθεί την ίδια καθιστική ζωή καταναλώνοντας μεγάλες ποσότητες φαγητού ή συχνές παχυντικές λιχουδιές. Οι ιδιοκτήτες πέφτουν στην παγίδα πως το λυπημένο ύφος του σκύλου τους και τα σάλια που τρέχουν την ώρα του φαγητού σημαίνει πείνα. Γι’ αυτόν τον λόγο, του δίνουν συνεχώς φαγητό και ο σκύλος γίνεται λαίμαργος με αποτέλεσμα να αυξάνεται το βάρος του απειλητικά για την υγεία του.

Light σκυλοτροφές 

Κατά συνέπεια ένας στους τέσσερις σκύλους να είναι παχύς.  Και δυστυχώς, οι περισσότεροι κάνουν, εν αγνοία τους, κακό στην υγεία του σκύλου τους. Οι παχύσαρκοι σκύλοι είναι πιο επιρρεπής σε ασθένειες και ζουν λιγότερο από τους αδύνατους.

Πώς θα καταλάβετε αν ο σκύλος σας είναι παχύς; 

Στην πρώτη εικόνα το ιδανικό βάρος ενός σκύλου είναι το νούμερο 3.

Θα πρέπει να νιώθετε με τα δάχτυλά σας τα πλευρά του. Εννοείται όχι να προεξέχουν υπερβολικά γιατί τότε θα είναι το άλλο άκρο. Αλλά να τα αγγίζετε ελαφρά. Αν δεν τα αγγίζετε καθόλου τότε το πιθανότερο είναι να έχει πρόβλημα παχυσαρκίας.

Το πρώτο σας βήμα για να ελέγξετε το βάρος του σκύλου σας είναι η επίσκεψη στον κτηνίατρο. Εφόσον εκείνος κρίνει μετά την εξέταση ότι ο σκύλος σας έχει θέμα βάρους, θα σας δώσει και την ανάλογη δίαιτα.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts