Συμβουλές για ασφαλή συμμετοχή του σκύλου σας στα social media

Τα τελευταία χρόνια, πείτε το τάση… πείτε το μόδα… πείτε το ανάγκη, η παρουσία των σκύλων στα κοινωνικά δίκτυα αυξάνεται κατακόρυφα. Είναι η αγάπη που έχουμε στον σκύλο μας και θέλουμε με περηφάνια να επιδείξουμε τα κατορθώματά του, την ομορφιά του, την εξυπνάδα του και άλλα πολλά που αφορούν την τετράποδη ζωή του.

Πόση ασφάλεια όμως του παρέχετε την ώρα που τον τραβάτε φωτογραφία ή βίντεο όταν εκείνος κάνει ένα κόλπο μπροστά στην κάμερα;

Όταν εμπλέκετε το σκυλί σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η ανάρτησή σας είναι διασκεδαστική και ασφαλής. Παρακάτω, θα διαβάσετε ορισμένες συμβουλές για να διατηρείτε πάντα την ασφάλεια του σκύλου σας αλλά και αυξημένα τα επίπεδα διασκέδασης, χαράς και παιχνιδιού μαζί του κατά την διάρκεια μιας λήψης φωτογραφίας ή βίντεο.

Πρώτα η ασφάλεια

Ανεξάρτητα από το τι βλέπετε δημοφιλές σε αναρτήσεις άλλων λογαριασμών, η ασφάλεια του σκύλου σας και των άλλων γύρω σας πρέπει να έρχεται πάντα αυτή πρώτη στο νου σας προτού προχωρήσετε σε μια ανάλογη ανάρτηση.

η Μάρσα τρέχει με άλλον σκύλο

Προσοχή στο λουρί

Μην παραβιάζετε τους νόμους και αφήσετε ελεύθερο τον σκύλο σας χωρίς λουρί για να λάβετε μια «τέλεια» αισθητική φωτογραφία για δημοσίευση. Αντ ‘αυτού, τραβήξτε φωτογραφίες εκτός λουριού μόνο σε ασφαλείς περιοχές όπου επιτρέπονται νόμιμα σκύλοι εκτός λουριού ή βρίσκεστε μόνοι σας σε έναν ιδιωτικό χώρο όπως στο σπίτι σας, στην αυλή σας ή οπουδήποτε αλλού που είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχουν ξένοι ή άλλοι άγνωστοι σκύλοι στον ίδιο χώρο με εσάς.

Μην μιμείστε ακροβατικά κόλπα άλλων σκύλων αν δεν είστε σίγουροι

Πολλά από τα ακροβατικά των σκύλων που γίνονται τάσεις στα κοινωνικά μέσα: πράγματα όπως τα σκυλιά που ανεβαίνουν σκάλες, που κάνουν άλματα σε υψηλά άλματα κ.λπ. είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και δεν μπορούν να τα κάνουν όλοι οι σκύλοι!

Αυτές οι δημοσιεύσεις μπορεί να είναι δημοφιλείς στο διαδίκτυο, αλλά μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε σοβαρούς τραυματισμούς. Ακριβώς επειδή βλέπετε ότι ένας σκύλος κάνει ή επιχειρεί κάτι στο διαδίκτυο δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσπαθήσετε να το αντιγράψετε στο σπίτι σας με το σκυλί σας. Δεν έχετε ιδέα τι είδους εκπαίδευση ή προετοιμασία είχε ο σκύλος στο διαδίκτυο για να τον προετοιμάσουν να κάνει αυτό το κόλπο και επίσης δεν ξέρετε εάν έχει τραυματιστεί ο ίδιος κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής του μέχρι να το καταφέρει και πόσες φορές.

Μην ακολουθείτε επικίνδυνες τάσεις που εξαιτίας τους μπορεί ο σκύλος σας να τρομάξει ή να χάσει την εμπιστοσύνη του σε εσάς

Βεβαιωθείτε ότι οι τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν διαβρώνουν την εμπιστοσύνη του σκύλου σας καθώς επίσης και την προσωπικότητά του και την συμπεριφορά του με αποτέλεσμα να πάει στράφι η όποια εκπαίδευση είχε μέχρι τώρα.

Δυστυχώς, πολλές τάσεις και προκλήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν να δουν πώς αντιδρά ένας σκύλος σε μια κατάσταση. Μερικές από αυτές τις τάσεις είναι ακίνδυνες, αλλά άλλες που έχουν σχεδιαστεί για να μπερδέψουν ή να τρομάξουν ένα σκυλί είναι πράγματα που θέλετε να αποφύγετε. Οποιαδήποτε πρόκληση ή δραστηριότητα που προκαλεί το σκυλί σας να αισθάνεται φόβο, σύγχυση ή ανησυχία μπορεί να διαβρώσει την εμπιστοσύνη του σκύλου σας σε εσάς.

Ποτέ δεν θα το θέλατε να κάνετε το σκυλί σας να αναρωτηθεί αν μπορεί να σας εμπιστευτεί, ειδικά για κάτι τόσο ασήμαντο όσο μια ανάρτηση κοινωνικών μέσων.

Κάντε υπεύθυνες επιλογές όσον αφορά τα κοινωνικά μέσα και τους σκύλους

Τα κοινωνικά μέσα θα πρέπει πάντα να είναι διασκεδαστικά τόσο για εσάς όσο και για τον σκύλο σας. Όταν σκέφτεστε να συμπεριλάβετε το σκυλί σας σε φωτογραφίες ή βίντεο για δημοσίευση, εστιάζετε πάντα την ασφάλεια, την άνεση και την απόλαυση του σκύλου σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για την ασφάλεια μιας συγκεκριμένης δραστηριότητας, είναι καλή ιδέα να κάνετε παύση και να κάνετε πρώτα κάποια έρευνα γι’ αυτήν.

Για παράδειγμα, με τις τάσεις που βασίζονται σε τρόφιμα, βεβαιωθείτε πάντα ότι μια πρόκληση με φαγητό είναι ασφαλής για σκύλους. Όπως και με την πρόκληση της καυτής σάλτσας, επειδή το κάνουν άλλοι άνθρωποι δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές!

Είναι επίσης καλή ιδέα να μιλήσετε με τον κτηνίατρο του σκύλου σας για να προσδιορίσετε εάν η συγκεκριμένη δραστηριότητα είναι ασφαλής ή να ρωτήσετε τον εκπαιδευτή του σκύλου σας εάν η δραστηριότητα θα μπορούσε να έχει ακούσιες αρνητικές συνέπειες στα τρέχοντα εκπαιδευτικά σχέδια / στόχους σας ή στην ήδη υπάρχουσα εκπαίδευση του σκύλου σας.

Μην κυνηγάτε τα likes βάζοντας σε κίνδυνο ή σε δύσκολη θέση τον σκύλο σας

Μερικές φορές, βάζοντας πρώτα την ασφάλεια και την άνεση του σκύλου σας σημαίνει ότι θα χάσετε κάποια διαδικτυακά “likes” και δεν θα μπορείτε να συμμετάσχετε σε μια συγκεκριμένη τάση, αλλά το σκυλί σας θα σας ευχαριστήσει για αυτό. Αυτό που έχει σημασία πολύ περισσότερο από τη δημοτικότητα στο διαδίκτυο είναι η άνεση, η ασφάλεια και η εμπιστοσύνη του σκύλου σας στη σχέση σας.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts