Τι είναι ο σκυλογονιός;

Το καλύτερο σημείο είναι η διαπίστωση ενός ανθρώπου που αγαπά τα σκυλιά και ζει με κάποιο, ότι ο σκύλος σύντροφός του θα τον αγαπά για πάντα, άνευ όρων και ανεξάρτητα από κάθε τι. Δεν πρόκειται δηλαδή να του αλλάξει ποτέ την στάση αυτή. Θα αγαπά τον “άνθρωπό” του πέρα πάσης αμφιβολίας.

Τι διαφορά λοιπόν έχει ένας άνθρωπος που έχει έναν σκύλο στο σπίτι του από έναν σκυλογονιό;

Ο σκυλογονιός βλέπει και θεωρεί τον σκύλο του ως ένα παιδί του.

Είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός σκυλογονιού. Γι’ αυτό εξάλλου ονομάζεται κι έτσι. Γονιός. Γιατί έτσι νιώθει. Πως έχει ένα παιδί με ουρά και τρίχωμα. Το βλέπει σαν παιδί, το νιώθει σαν παιδί, του συμπεριφέρεται σαν παιδί. Δεν είναι τυχαίο που μπορεί κάποιος να ακούσει έναν σκυλογονιό να λέει για τον σκύλο του “έφαγε το παιδί;”, “πήγες βόλτα το παιδί;”.

Για αυτούς που δεν έχουν αυτή την ιδιαίτερη επαφή με τα σκυλιά, σίγουρα στην χειρότερη θα χλευάσουν αυτή την κατάσταση ή στην καλύτερη θα απλά δεν θα καταλάβουν αυτό το ιδιαίτερο δέσιμο που νιώθουν κάποιοι άνθρωποι με τα σκυλιά τους.

Το χειρότερο που μπορεί να πει κάποιος σε έναν σκυλογονιό είναι η φράση “Ένας σκύλος είναι!”. Αυτόματα, γίνεται εχθρός του!

Ο σκυλογονιός δεν σιχαίνεται τον σκύλο του.

Τον φιλάει κι αφήνει τον σκύλο του να ανταποδίδει τα φιλιά ακόμα και στο πρόσωπο και στα χείλια πολλές φορές. Όσο για τις τρίχες; Φυσικά και δεν αγχώνεται όταν βλέπει τα ρούχα του γεμάτα τρίχες του σκύλου του. Δεν έχουν καμία σημασία μπροστά στην αγκαλιά του!

Ο σκυλογονιός αλλάζει την φωνή του όταν μιλά στον σκύλο του καμιά φορά.

Δεν είναι απόλυτο, αλλά συμβαίνει. Να μιλούν πολλοί σκυλογονείς στα σκυλιά τους σα να απευθύνονται σε μωρά. Κι αλλάζουν τον τρόπο ομιλίας και τις λέξεις καμιά φορά. Γιατί; Μα γιατί είναι τα μωρά τους!

Ο σκύλος έχει ιεραρχική θέση στην ζωή ενός σκυλογονιού.

Μην αναρωτηθείτε εάν κάποια μέρα αναβάλει τα σχέδια μιας εξόδου ο σκυλογονιός φίλος σας γιατί αρρώστησε το σκυλάκι του ή δεν νιώθει καλά. Ο σκύλος του είναι προτεραιότητα στην ζωή του. Είναι μέλος της οικογένειας και πολλές φορές το πιο αγαπητό μέλος.

Ο σκυλογονιός είναι η ιδανική αγκαλιά για τους ανθρώπους που αγαπά.

Επειδή έχει μάθει να έχει συνέχεια στην αγκαλιά του τον σκύλο του, έτσι λοιπόν είναι πρόθυμος να αγκαλιάσει κι όποιον άνθρωπο αγαπά ή συμπαθεί. Είναι δηλαδή γενναιόδωρος με τα συναισθήματά του. Δεν τσιγκουνεύεται να δείξει τα συναισθήματά του και να χαρίσει αγάπη αν χρειαστεί.

Ο σκυλογονιός είναι απόλυτα πιστός

Όπως λένε “δείξε μου τον φίλος σου να σου πω ποιος είσαι”, έτσι λοιπόν κι ο σκυλογονιός θα μάθει από τον καλύτερό του φίλο και πιο πιστό, να είναι κι εκείνος πιστός στις ανθρώπινες σχέσεις του. Πώς θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά άλλωστε όταν ένας σκυλογονιός παραμένει πιστός στον σκύλο του για πάντα και όσο χρειαστεί;

Ο σκυλογονιός είναι έτοιμος για μακροπρόθεσμη δέσμευση.

Όπως ακριβώς έχει συμφωνήσει να αγαπά και να φροντίζει για πάντα τον σκύλο του, έτσι είναι διατεθειμένος να κάνει και με ανθρώπους που αγαπά. Του αρέσει να δεσμεύεται. Του αρέσουν οι μόνιμες σχέσεις.

Ο σκυλογονιός μπορεί να φερθεί περίεργα καμιά φορά για να ευχαριστήσει τον σκύλο του.

Φυσικά και θα το κάνει. Αλλά όπως είπαμε, αυτή η συμπεριφορά θα φανεί περίεργη σε όποιον δεν καταλαβαίνει το δέσιμο που έχει με τον σκύλο του. Μπορεί δηλαδή να ακούσει ένα αγαπημένο του τραγούδι και να πάρει αγκαλιά τον σκύλο του να χορέψουν μαζί. Μπορεί να συζητήσει λίγο με τον σκύλο του σα να μιλά σε έναν φίλο του. Μπορεί να του τραγουδήσει. Μπορεί πολλά πράγματα να κάνει προκειμένου να δείξει στον σκύλο του ότι δεν είναι “ένας απλός σκύλος” στην ζωή του κι ότι έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Και σ’ όποιον αρέσει…

Ο σκυλογονιός θέλει να έχει σχέσεις μόνο με κάποιους που αγαπούν εξίσου το ίδιο τα σκυλιά (πόσο μάλλον το δικό του).

Ο σκυλογονιός πάει πακέτο με τον σκύλο του. Δεν θα ήταν περίεργο μόλις συναντήσετε για πρώτη φορά έναν, αντί να σας ρωτήσει τι ζώδιο είσαστε, να σας ρωτήσει αν έχετε σκύλο ή αν αγαπάτε τα σκυλιά. Το να απαντήσετε ότι τα συμπαθείτε απλά, αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να έχετε την ίδια “τρέλα” με εκείνους για να παραμείνετε στον κύκλο του. Αν θέλετε να γίνετε και η σχέση του, τότε να περιμένετε πως αυτός θα είναι η νούμερο ένα προϋπόθεση για να σας δεχτούν και φυσικά, να περιμένετε πως θα κοιμάστε στο ίδιο κρεβάτι και οι τρεις!

Ο σκυλογονιός ξέρει να φροντίζει και να δείχνει την αγάπη του με κάθε τρόπο.

Τι καλύτερος τρόπος για να σου δείξει την αγάπη του ένας από την φροντίδα; Ο σκυλογονιός έχει μάθει να φροντίζει μέσα από τον σκύλο του. Όπως δηλαδή φροντίζει εκείνον, όπως να ικανοποιεί τις ανάγκες του, να φροντίζει την διατροφή του με τα καλύτερα φαγητά, να του αγοράζει τα καλύτερα παιχνίδια, να του κάνει συχνά δώρα τα πιο όμορφα και καμιά φορά τα πιο ακριβά, να μην χαλάει δεκάρα για τον εαυτό του ή να σκέφτεται να πάρει κάτι για τον ίδιο αλλά για τον σκύλο του να μην το σκέφτεται δεύτερη φορά όταν θέλει να του πάρει κάτι που είναι πολύ ακριβό για το πορτοφόλι του, να το πηγαίνει βόλτα και να μαζεύει τις ακαθαρσίες του χωρίς να σιχαίνεται, να καθαρίζει τον εμετό του χωρίς να σιχαίνεται, να τον κάνει μπάνιο, να τον φροντίζει όταν είναι άρρωστος, να του δίνει τα φάρμακά του, να τον πηγαίνει στον κτηνίατρο και να τον προσέχει για τυχόν αλλαγές στο σώμα ή στην συμπεριφορά συχνά.

Αυτό είναι αγάπη, πίστη κι αφοσίωση. Κι αυτό θα βιώσετε και θα γνωρίσετε κι εσείς από κοντά αν κερδίσετε την καρδιά ενός σκυλογονιού και του σκύλου του!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts