Παιχνίδια για κουτάβια με τον ήχο της καρδιάς

ανέκδοτα με σκύλους

Όταν καλωσορίζετε ένα νέο κουτάβι στην οικογένειά σας, θέλετε να αισθανθεί ασφαλές, άνετο και σαν στο σπίτι του. Αλλά είναι μια δύσκολη προσαρμογή για το μικρό σκυλάκι, ειδικά αν πέρασε τις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους δίπλα στην μαμά του και κοιμόταν μαζί της.

Η απομάκρυνσή τους από εκείνη δημιουργεί μεγάλη ανασφάλεια και φόβο. Δεν είναι λίγο να χάσουν τη μυρωδιά της και τον ήχο του κτύπου της καρδιάς της, όταν είχαν μάθει να ζουν μαζί με αυτά ακόμα κι όταν βρίσκονταν μέσα στη μήτρα.

Ένας τρόπος για να βοηθήσετε στην εύκολη προσαρμογή του κουταβιού σας στο νέο του περιβάλλον, μακριά από την μαμά του, είναι να του δώσετε ένα παιχνίδι Heartbeat. Ή αλλιώς ένα παιχνίδι που έχει ήχο παλμό της καρδιάς.

Τα συγκεκριμένα παιχνίδια έχουν σχεδιαστεί για να αισθάνονται τα κουτάβια ότι ακούν τον χτύπο της καρδιάς της μαμάς του και να νομίζουν ότι είναι κοντά της.

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε εδώ κάποια παιχνίδια για κουτάβια γενικά.

Ποια είναι τα οφέλη των παιχνιδιών καρδιακού παλμού για τα κουτάβια;

Το βασικότερο είναι ότι τα κουτάβια νιώθουν ασφαλή, γι’ αυτόν τον λόγο ηρεμούν και δεν είναι ανήσυχα ή κλαίνε τρομαγμένα στο νέο τους χώρο. Κατ’ επέκταση, κοιμούνται γαλήνια και αφήνουν και την υπόλοιπη οικογένεια να κοιμηθεί ήρεμη τα βράδια.

Υπάρχουν μειονεκτήματα για να αγοράσετε ένα παιχνίδι καρδιακού παλμού για το σκυλί σας;

Υπάρχουν κάποια μειονεκτήματα, ναι. Οι ειδικοί λένε πως υπάρχει πιθανότητα να δεθεί πολύ με το συγκεκριμένο παιχνίδι το κουτάβι κι όταν χρειαστεί να του το πάρετε, είτε για εκπαιδευτικούς λόγους είτε για άλλους, εκείνο να στενοχωρηθεί περισσότερο και να διαμαρτύρεται έντονα. Με αποτέλεσμα να έχετε περισσότερα κλάματα απ’ ότι πριν. Και γενικά, θα αισθανθεί άσχημα κι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε από το σκυλάκι σας.

Γι’ αυτό τον λόγο, όταν μάθετε το σκυλάκι σας να έχει ένα τέτοιο παιχνίδι, χρειάζεται η ήπια απογαλάκτισή του με αργούς ρυθμούς αργότερα. Όσο μεγαλώνει, θα φροντίζετε να το παίρνετε και να το κρύβετε κατά την διάρκεια της ημέρας, για παράδειγμα, όταν τρώει ή έχει φύγει από το μέρος που κοιμάται και το έχει αφήσει εκεί. Θα του το δίνετε ξανά μετά από ώρα. Σιγά σιγά, θα μειώσετε την επαφή μαζί του, δίνοντάς του το μόνο τις στιγμές του ύπνου. Μετά μόνο το βράδυ και μετά θα το πάρετε εντελώς.

ανέκδοτα με σκύλους

Αυτό μόνο εάν το δείτε να είναι απόλυτα εξαρτημένο από αυτό. Διαφορετικά, εάν μεγαλώνοντας το βλέπει σαν όλα τα άλλα του παιχνίδια, τότε δεν το αφήνετε ως έχει.

Άλλο μειονέκτημα είναι ότι κάποια από αυτά τα παιχνίδια, έχουν μέσα μπαταρίες για να δουλεύουν και να παράγουν τον ήχο. Κι αυτό το καθιστά επικίνδυνο παιχνίδι για έναν σκύλο που το μασάει. Πόσο μάλλον για ένα κουτάβι που γνωρίζει τον κόσμο μέσα από το μάσημα και να τρώει τα πάντα.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts