Πώς να εκπαιδεύσετε έναν κουφό σκύλο

πώς να εκπαιδεύσετε έναν κουφό σκύλο

Όταν συμβιώνει κάποιος με έναν σκύλο που έχει προβλήματα ακοής, το πρώτο πράγμα που τον ανησυχεί είναι πώς να καταφέρει να επικοινωνήσει μαζί του. Δυστυχώς ένας σκύλος που είναι κουφός δεν μπορεί να ακούσει την φωνή σας και κατ’ επέκταση τις εντολές σας. Ευτυχώς όμως υπάρχει άλλος τρόπος επικοινωνίας. Οι χειρονομίες. Και με τον συγκεκριμένο τρόπο θα μπορέσετε να τον εκπαιδεύσετε.

Τις χειρονομίες αυτές όμως μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν όλοι. Ακόμη κι εκείνοι που ζουν μαζί με έναν φυσιολογικό σκύλο κι όταν λέμε την λέξη “φυσιολογικό” εννοούμε χωρίς προβλήματα ακοής. Ο συνδυασμός χειρονομιών και λεκτικών εντολών βελτιώνει κατά πολύ την επικοινωνία και βοηθά τον σκύλο να κατανοήσει καλύτερα τις εντολές. Με αποτέλεσμα η εκπαίδευση να γίνεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα.

Ξεκινάμε λοιπόν….Παρακάτω θα δείτε συνδυασμό λέξεων και χειρονομιών. Σε περίπτωση όμως κουφού σκύλου τότε θα κάνετε μόνο την χειρονομία.

  1. Η εντολή “κάτσε” : Με το χέρι ανοιχτό και την παλάμη να κοιτά προς τα κάτω. Κουνάτε το χέρι έχοντας την παλάμη προς το πάτωμα και λέτε την λέξη “κάτσε”.
  2. Η εντολή ” στο κρεβάτι σου” ή “στο πιάτο σου” : Με το δάχτυλο τεντωμένο (τον δείχτη) δείχνετε το μέρος όπου θέλετε να πάει και το λέτε ταυτόχρονα. Για παράδειγμα ” στο πιάτο σου”.
    πώς να εκπαιδεύσετε έναν κουφό σκύλο
  3. Όταν θέλετε να τον επιβραβεύσετε ή να πείτε “μπράβο”, τότε κάνετε την γνωστή χειρονομία με τον αντίχειρα πάνω, thumbs up.
  4. Η εντολή “ξάπλωσε” : Τεντωμένο το δάχτυλο (τον δείχτη) δείχνετε το πάτωμα και λέτε “ξάπλωσε”.
  5. Η εντολή “σταμάτα” ή “στοπ” ή “ακίνητος” : Έχετε το χέρι σας τεντωμένο και δείχνετε την παλάμη σας στον σκύλο λέγοντας την λέξη “σταμάτα”.
  6. Η εντολή “άστο” : Θα κάνετε την κλασική χειρονομία που κάνουν και στα σπορ, την χειρονομία Time out.
  7. Η εντολή “έλα” : Είναι η γνωστή χειρονομία κουνώντας τα δάχτυλα προς το μέρος μας για να καλέσουμε κάποιον.
  8. Όταν θέλετε να κάνετε τον σκύλο σας να σας προσέξει πριν του δώσετε κάποια εντολή, τότε θα δείξετε με τα δύο δάχτυλα τα μάτια σας.
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts