Τα σκυλιά κρατούν κακία σε όσους σας έβλαψαν!

Ενώ όλοι θα θέλαμε να πιστέψουμε ότι τα σκυλιά μας θα μας υπερασπίζονταν αν κάποιος μας επιτίθονταν σωματικά, νέα έρευνα δείχνει ότι τα σκυλιά μας μπορούν και θυμούνται τουλάχιστον κάποιον που μας είχε κακοποιήσει ή μας είχε βλάψει με οποιονδήποτε τρόπο κάποτε – τόσο πολύ ώστε να αρνούνται να πάρουν λιχουδιές από το συγκεκριμένο «κακό» άτομο!

Μια ομάδα ερευνητών έκανε το εξής πείραμα:

Το πρώτο σκέλος της έρευνας βασιζόταν στην συμπεριφορά των ερευνητών απέναντι στους ιδιοκτήτες των σκύλων ενόσω οι σκύλοι βρισκόντουσαν μαζί τους μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Ορισμένοι ερευνητές φερόντουσαν άσχημα, δηλαδή με αγένεια και ήταν κακότροποι, άλλοι φερόντουσαν ευγενικά και καλοσυνάτα κι άλλοι ήταν ουδέτεροι.

Το δεύτερο σκέλος της έρευνας ήταν η προσέγγιση των σκύλων. Πήγαιναν οι ερευνητές για να προσφέρουν λιχουδιά στα σκυλιά και τις λιχουδιές τις έπαιρναν μόνο από εκείνους που είχαν φερθεί όμορφα κι ευγενικά στους “ανθρώπους” τους. Ίσως και από κάποιους που ήταν ουδέτεροι. Ποτέ όμως από κάποιον που τους είχε φερθεί άσχημα.

Αυτό φαίνεται να δείχνει ότι τα σκυλιά θυμούνται ποιος δεν είναι καλός και το κρατούν εναντίον τους.

Έτσι την επόμενη φορά που το σκυλί σας δείξει ότι δεν του αρέσει κάποιος, ίσως αξίζει να το ακούσετε! Ο καλύτερος φίλος σας, σας προσέχει!
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts