Τα σκυλιά μάς μιλούν σύμφωνα με έρευνες

τα σκυλονέα της μάρσας

Εάν έχετε φίλους ή γνωστούς που σας κοιτούν καλά καλά όταν τους λέτε πως ο σκύλος σας σας “μιλάει” ή όταν προσπαθείτε να αποκωδικοποιήσετε την γλώσσα του και ερμηνεύετε με δικά σας λόγια αυτά που σας λέει σε άλλους, τότε πείτε τους πως δεν είστε παρανοϊκοί. Γιατί υπάρχει έρευνα που το αποδεικνύει αυτό.

Σύμφωνα με μια ιστορία της Daily Mail, οι τετράποδοι φίλοι μας ξέρουν να μας μιλούν – ειδικά στις κυρίες! Στην αναφερόμενη μελέτη, το 65% των γυναικών κατάφεραν να ερμηνεύσουν με ακρίβεια την επικοινωνία του σκύλου, σε σύγκριση με το 45% των ανδρών. Το άρθρο αναφέρει ότι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Eotvos Lorand στην Ουγγαρία υποθέτουν ότι αυτό οφείλεται στην «υψηλότερη συναισθηματική ευαισθησία» μιας γυναίκας.

Δεν αποτελεί έκπληξη, ότι οι σκυλογονείς ήταν καλύτεροι στην αποκωδικοποίηση της γλώσσας κάποιου σκύλου από ανθρώπους που δεν έχουν σκύλο στην οικογένειά τους.

Και ενώ το 81% των ανθρώπων γνώριζε πώς ακούγεται ένα «παιχνίδι γρυλίσματος», λιγότεροι άνθρωποι μπόρεσαν να εντοπίσουν τους ήχους ενός σκύλου που γρυλίζει γιατί φυλάει την τροφή του, κάτι που είναι λίγο ανησυχητικό.

Το άρθρο σημειώνει επίσης ότι, “Τα φιλικά σκυλιά παράγουν περισσότερα κοφτά και μικρότερης διάρκειας γρυλίσματα”.

Όποιος ζει με ένα σκύλο μπορεί να πει στους φίλους του ότι μπορεί να ερμηνεύσει τα γαβγίσματά του, τα μουρμουρητά , τα γρυλίσματα, την συμπεριφορά του και ακόμη και τις εκφράσεις του προσώπου του. Κι αν κάποιος από αυτούς είναι δύσπιστος ότι οι σκύλοι είναι συνομιλητές, σ’ αυτό το σημείο έρχεται η επιστήμη για να σας υποστηρίξει!

Φαντάζομαι λοιπόν ότι το πραγματικό ερώτημα είναι αυτό: Εμείς είμαστε τόσο καλοί στο να μαθαίνουμε να “μιλάμε” την γλώσσα του σκύλου μας ή ο σκύλος μας έχει μάθει να επικοινωνεί μαζί μας με τέτοιον τρόπο ώστε να τον καταλαβαίνουμε;

Εμείς πήγαμε “κοντά” στον σκύλο ή ο σκύλος ήρθε “κοντά” σε εμάς; Εσείς αποφασίζετε!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts