Πώς να οχυρώσετε το σπίτι σας από τα τσιμπούρια “φυσικά”

Η εποχή των τσιμπουριών έφτασε.  Εμείς οι σκύλοι έχουμε ανάγκη από προστασία ενάντια αυτών των μικρών ενοχλητικών τύπων και τι θα λέγατε να μάθουμε μερικούς φυσικούς τρόπους απώθησης τσιμπουριών;

Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το σπίτι.  Όσοι έχετε κήπο καταλαβαίνετε πως η περιοχή σας είναι στο κόκκινο όσον αφορά αυτούς τους ενοχλητικούς επισκέπτες:

  1. Η πρώτη φυσική λύση για την αυλή είναι τα …. σκουλήκια! Καλά διαβάσατε.  Απλά δεν είναι όλα τα σκουλήκια το ίδιο.  Μπορείτε να αγοράσετε νηματώδη από φυτώρια ή με είδη κηπευτικών.  Τα νηματώδη είναι μικροσκοπικά σκουλήκια που τρέφονται με έντομα κάτω από την επιφάνεια και με τα τσιμπούρια.  Προσοχή όμως.  Δεν είναι όλα τα νηματώδη ίδια.  Θα πρέπει να ζητήσετε ποικιλία νηματώδη που τρώει έντομα κι όχι σάπια φυτική ύλη.  Σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι ο πιο εύκολος κι αποτελεσματικός τρόπος για την καταπολέμηση τσιμπουριών στην αυλή σας.
  2. Εννοείται πως όσο πιο περιποιημένος είναι ο κήπος (χωρίς αγριόχορτα, κλαδεμένα φυτά, κουρεμένο γκαζόν) είναι και πιο ασφαλής.
  3. Φυτέψτε μελισσόχορτο, δεντρολίβανο και φασκόμηλο. Αυτά τα φυτά αποτρέπουν την είσοδο των τσιμπουριών μέσα στο σπίτι σας.
  4. Ψεκάστε την αυλή σας με το φυσικό σπρέι Συνταγή σπρέι με σκόρδο.

Τώρα, για το εσωτερικό του σπιτιού:

  1. Ψεκάστε με σπρέι μηλόξυδου σε μέρη όπου κάθεται ο σκύλος (κρεβάτι, καναπέδες, χαλάκια)
  2. Περιττό να αναφερθούμε στην καθαριότητα του σπιτιού με ηλεκτρική σκούπα και ατμοκαθαριστής σε μόνιμες μοκέτες.
Αντιπαρασιτικά και καθαριστικά χώρου 
Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts