Πώς προέκυψαν οι επιδείξεις σκύλων

Οι επιδείξεις σκύλων ή αλλιώς τα Dog Shows ή Εκθέσεις Μορφολογίας ξεκίνησαν από τα μέσα του 19 ου αιώνα. Ο λόγος που ξεκίνησαν αυτές οι επιδείξεις ήταν η ανάγκη των ιδιοκτητών συγκεκριμένης ράτσας σκύλου να τα συγκρίνουν με άλλα ίδιας ράτσας. Ο λόγος αυτός ήταν η αφορμή να σκεφτούν αυτό το είδος διαγωνισμού. Να διαγωνίζονται ράτσες σκύλων και οι νικητές να κερδίζουν κάποιο ποσό και τον τίτλο pedigree (καθαρόαιμης ράτσας δηλαδή).

Η ανάγκη του κόσμου για την ψυχαγωγία μέσα από τις επιδείξεις σκύλων, ώθησε την Βρετανική Κυβέρνηση να ιδρύσει το Kennel Club το 1873. Μια οργάνωση η οποία εξέδωσε το βιβλίο με τα σκυλιά pedigree (καθαρόαιμη ράτσα) που είχαν κερδίσει στον διαγωνισμό. Είναι η οργάνωση που είναι υπεύθυνη για τους κανόνες των επιδείξεων και για την σωστή οργάνωσή τους.

Αργότερα, το 1884, ιδρύθηκε και το Kennel Club στην Αμερική κι ακολούθησαν παρόμοιες οργανώσεις σε όλον τον κόσμο.

Εδώ βλέπετε μια αφίσα που διαφήμιζε ένα dog show στο Mascoutah, Illinois, το 1901

Ο διαγωνισμός στις επιδείξεις γίνεται ανάμεσα σε σκυλιά ίδιας ράτσας όπου διαγωνίζονται για τα καθαρόαιμα χαρακτηριστικά τους καθώς επίσης και δυνατότητες τους.

Εκτός όμως από το διαγωνιστικό κομμάτι, στις επιδείξεις αυτές, μπορούν άνθρωποι που έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη ράτσα να επισκεφτούν το μέρος όπου γίνεται η επίδειξη και να γνωρίσουν από κοντά σκυλιά της ράτσας που θέλουν. Ή να δουν από κοντά άλλες ράτσες που δεν γνώριζαν και φυσικά να αποκτήσουν έναν σκύλο αν το επιθυμούν.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts