Γιατί οι σκύλοι μετά την τουαλέτα τρίβουν τα πόδια τους; (video)

Η συμπεριφορά του σκύλου πολλές φορές σας φαίνεται αστεία και ίσως καμιά φορά ανούσια, χωρίς λόγο.  Κι όμως. Πίσω από κάθε συμπεριφορά του σκύλου υπάρχει και μια αιτία.

Πολλοί θα έχετε παρατηρήσει τον σκύλο σας όταν τον βγάζετε βόλτα και κάνει την ανάγκη του, μετά να τρίβει τα πόδια του με μανία κάτω στο έδαφος.  Σαν να τα σκουπίζει. Αν ρωτήσετε κάποιον θα σας πει ότι ο σκύλος του με αυτόν τον τρόπο “καθαρίζει” τον τόπο και κρύβει αυτά που έκανε.  Με την διαφορά όμως ότι ο σκύλος δεν είναι γάτα.  Αυτή η συμπεριφορά είναι της γάτας. Να καλύπτει με σκάψιμο τα περιττώματά της και μετά να τα σκεπάζει.  Οι σκύλοι δεν το κάνουν αυτό.

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι ένας αστείος τρόπος για να καλύψει τα χνώτα του. Ότι είναι αντικοινωνικός, ντροπαλός και low profile τύπος. Ότι με αυτόν τον τρόπο, καλύπτει την παρουσία του και κρύβει τις αποδείξεις.

Η πραγματικότητα όμως βρίσκεται αλλού.  Αν ένας σκύλος τρίβει έντονα, με μανία τα πόδια του στο έδαφος μετά την ανάγκη του, είναι το εντελώς αντίθετο από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι. Ούτε ντρέπεται, ούτε κρύβεται και σίγουρα δεν είναι low profile. Αντιθέτως, η στάση του αυτή που κλωτσά έντονα τα πόδια του τρίβοντάς τα με μανία κάτω, με ίσια πλάτη, τεντωμένα αυτιά, και στιβαρή στάση του σώματος, δείχνει ότι θέλει να μαθευτεί το νέο ότι μόλις πέρασε από εκεί.  Με αυτόν τον τρόπο αφήνει το στίγμα του, την μυρωδιά του, που δεν είναι άλλη από φερομόνες που βγαίνουν από τις πατούσες σα να αφήνει μήνυμα στους επόμενους σκύλους “hey, μόλις πέρασα από’δω!”. Αυτό είναι που λένε “μαρκάρουν τον χώρο”. Τον σημαδεύουν.

Δείτε το καλύτερα και στο βίντεο….

Όταν ένας σκύλος τρίβει τις πατούσες του στο χορτάρι…….

 

Αλλά και στο τσιμέντο ή στις πλάκες πεζοδρομίου…

Σημείωση! Εννοείται πως πάντα μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας όταν τελειώσει!

Φανταστείτε αν ήταν άνθρωπος θα άφηνε την υπογραφή του στον τοίχο ως γκράφιτι για να δηλώσει την παρουσία του. Το “γκράφιτι” του σκύλου γίνεται με αυτόν τον τρόπο. Κι όταν περάσουν οι επόμενοι σκύλοι από το ίδιο σημείο είτε θα προσπαθήσουν να το καλύψουν με τον ίδιο τρόπο είτε θα το προσπεράσουν αδιαφορώντας. Είναι καθαρά επιλογή τους.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts