Είναι όλοι οι σκύλοι καλοί κολυμβητές;

Έχω την εντύπωση πως πολλοί από εσάς νομίζετε πως όλοι οι σκύλοι ξέρουν κολύμπι. Κι όμως, αυτή η θεωρία είναι λάθος. Δεν γνωρίζουν όλοι οι σκύλοι κολύμπι. Κι άλλοι, γνωρίζουν αλλά δυσκολεύονται είτε γιατί φοβούνται το νερό είτε γιατί δεν τους το επιτρέπει η φυσική κατανομή του σώματός τους με αποτέλεσμα να είναι δυσκίνητοι. Έτσι, αφού δεν είναι δεινοί κολυμβητές όπως άλλοι τετράποδοι, προτιμούν την παραλία παρά την θάλασσα.

Αν θέλετε να μάθετε τον σκύλο σας να κολυμπάει, διαβάστε το άρθρο “Πώς να μάθετε τον σκύλο σας να κολυμπάει”. 

Για παράδειγμα, μια ράτσα που είναι γνωστή στην δυσκολία της στο κολύμπι εξαιτίας του σωματότυπου είναι τα Basset Hound. Γιατί έχουν πολύ κοντά πόδια και βαρύ κορμό.

Αντιθέτως, η ράτσα που φημίζεται για τους δεινούς κολυμβητές της είναι η ράτσα Newfoundland.

Σύμφωνα με ένα άρθρο μιας εφημερίδας που είχε δημοσιευθεί αμέσως μετά την βύθιση του Τιτανικού, ένας μαύρος σκύλος ράτσας Newfoundland που άκουγε στο όνομα Rigel, ο οποίος ανήκε σε έναν εκ του πληρώματος, έγινε γνωστός με ένα του κατόρθωμα. Βυθίστηκε μαζί με το πλοίο, κατάφερε και βγήκε στην επιφάνεια του νερού, κολύμπησε για ώρες και οδήγησε με το γάβγισμά του το πλοίο Καρπάθια σε μία από τις διασωστικές λέμβους!

Τι κάνει αυτά τα σκυλιά πολύ καλά στο κολύμπι; Η μεμβράνη που έχουν ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών, σαν τις σαύρες να φανταστείτε. Και το λιπαρό τρίχωμά τους που τους επιτρέπει να παραμένουν και να αντέχουν για περισσότερες ώρες μέσα στο νερό από άλλα σκυλιά.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts