Ο πληθυσμός των σκύλων σε όλη τη γη

Όσο περνούν τα χρόνια, ο άνθρωπος γνωρίζει όλο και περισσότερο την αθώα ψυχή ενός σκύλου. Οι φιλόζωοι πληθαίνουν, εξού και οι υιοθεσίες σκύλων. Έτσι, ενώ κάποτε υπήρχαν από ένα σκυλί έως κανένα σε κάθε γειτονιά της χώρας, σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο σε κάθε σπίτι μιας ελληνικής γειτονιάς να υπάρχει τουλάχιστον ένας σκύλος. Εντάξει, για να μην υπερβάλλουμε, αν το πάρουμε στατιστικά, αν μια γειτονιά έχει δέκα σπίτια, τουλάχιστον τα έξι έχουν σκύλο. Νομίζω πως είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός. Τι θα λέγατε να δούμε στις άλλες χώρες τι γίνεται;

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως ο πληθυσμός των σκύλων αυξάνεται πολύ γρήγορα σε όλον τον κόσμο. Το σύνολο του πληθυσμού των σκύλων σε όλον τον πλανήτη, εκτιμάται να είναι γύρω στα 400.000.000 σκυλιά.

Μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε χρόνο γεννιούνται 5.000.000 κουτάβια.

Οι δύο χώρες που έχουν τα περισσότερα σκυλιά είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως καταλάβατε, και η Γαλλία με μέσο όρο ένας σκύλος ανά τρεις οικογένειες.

Οι δύο χώρες με τα λιγότερα υιοθετημένα σκυλιά είναι η Ελβετία και η Γερμανία, με μέσο όρο ένα σκυλί ανά δέκα οικογένειες.

Και για το τέλος σας έχω μια πληροφορία που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον….

Γνωρίζατε πως υπάρχουν περισσότερα σκυλιά στο Λονδίνο, στην Αγγλία, απ’ ότι άνθρωποι στη Νορβηγία;!!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts