11 ράτσες που μένουν πάντα κουτάβια!

Τι εννοούμε πως “μένουν για πάντα κουτάβια”;

Μα επειδή είναι full στην ενέργεια και το μυαλό τους είναι πάντα στο παιχνίδι ακόμα κι όταν φτάσουν 7 χρονών για παράδειγμα!

Θέλετε να δούμε λοιπόν ποια είναι αυτά που αρνούνται πεισματικά να μεγαλώσουν και να ωριμάσουν ως ενήλικες σκύλοι;

1.Boxer

Αυτά τα υπερδραστήρια σκυλιά είναι οι κλόουν του σκυλίσιου κόσμου! Έχουν την επιθυμία αλλά και την αντοχή να παίζουν όλη μέρα.

 

2.Δαλματίας

Είναι παιχνιδιάρικα και πεισματάρικα όπως τα μωρά. Η γεμάτη αγάπη για παιχνίδι και διασκέδαση προσωπικότητά τους δεν τα αφήνει να μεγαλώσουν ποτέ!

 

3.Bullmastiff

Παρ’ όλο που κοντά στα δύο του χρόνια αυτός ο σκύλος μπορεί να φτάσει τα 50 κιλά, ο καταλληλότερος χαρακτηρισμός γι’ αυτόν είναι το “μωρό γίγαντας”! Τα κιλά του δεν τον εμποδίζουν να παίζει όλη την ημέρα και να τριγυρνάει σαν χαρούμενο κουτάβι ενώ είναι ενήλικας γύρω από ένα δέντρο…

 

4.Beagle

Αν θα ρωτούσατε ποτέ ένα Beagle “τι αγαπάς πάνω σου” κι εκείνο μπορούσε να σας απαντήσει, τότε θα έλεγε “την μύτη μου”! Αν συναντήσετε ποτέ ένα Beagle στον δρόμο, θα δείτε πρώτα την μύτη και μετά να ακολουθεί ο σκύλος! Κι όταν έρθει κοντά σας, μην εκπλαγείτε αν θα θα έχει όρεξη για παιχνίδι ακόμα κι αν είναι ενήλικας…. Αγαπάει το παιχνίδι… αμέσως μετά βέβαια… από την μύτη του!

 

5.Αγγλικό Bulldog

Το απόλυτο παιχνιδιάρικο κι ανώριμο σκυλί που υπερέχει όλων! Μην το βλέπετε έτσι, δυσκίνητο και παχουλό. Είναι παγίδα! Έχει τόσο παιχνιδιάρικη φύση μέσα του που όσα χρόνια και να περάσουν δεν θα γεράσει ποτέ.

 

6.Golden Retriever

Το μυστικό με τα Golden Retriever είναι ένα… Σκοπός της ζωής τους είναι να ευχαριστούν εσάς και να σας βλέπουν ευτυχισμένους. Εάν διαπιστώσουν πως με το παιχνίδι μπορούν να μένουν περισσότερο χρόνο μαζί σας, τότε θα παραμείνουν παιδιά για όλη τους τη ζωή!

 

7.Yorkshire Terrier

Αυτά τα μικροσκοπικά σκυλάκια κρύβουν μέσα τους  μια τεράστια προσωπικότητα! Αν θέλετε ένα σκυλάκι που θα παραμείνει για πάντα κουτάβι και στο μέγεθος αλλά και στον χαρακτήρα, τότε αυτή είναι η ιδανικότερη ράτσα!

 

8.Labrador Retriever

Τι ονειρεύονται όλα τα Labrador; Να παίζουν όλη τους τη ζωή το παιχνίδι “φέρε το μπαλάκι”! Κι αν δεν έχουν μπαλάκι, οτιδήποτε μπορείτε να τους πετάξετε μακριά και να σας το φέρουν πίσω!

 

9. Αγ. Βερνάρδου

Ο σιωπηλός γίγαντας που μένει για πάντα παιδί! Αργεί να ενηλικιωθεί σε σχέση με άλλα σκυλιά. Μέχρι τα τρία του χρόνια είναι ακόμα κουτάβι. Αυτό δεν σημαίνει ότι μετά νιώθει ένας σοβαρός κι ώριμος ενήλικας! Μπορεί να είναι στην υπόλοιπη ζωή του ενήλικας αλλά δεν το “νιώθει”!

 

10.Papillon

Αυτά τα μικρά σκυλάκια αγαπούν τόσο πολύ το παιχνίδι που δεν χάνουν καιρό κι ευκαιρίες ποτέ για να παίξουν. Ακόμα κι αν δεν τους δίνετε τόση προσοχή όση θέλουν εκείνα, αυτά θα βρουν τρόπο για να διασκεδάσουν, ο κόσμος να χαλάσει! Το κέφι τους δεν το χάνουν ποτέ!

 

11. Εγώ! (Posavac hound ή Πόσεβιτς στα ελληνικά)

Παιδιά…. δεν ξέρω τι λένε όλοι οι υπόλοιποι αλλά τους προκαλώ να βρεθούμε όλοι μαζί και τότε θα φανεί ποιος σκύλος είναι από την φύση τους ο πιο παιχνιδιάρης και υπερδραστήριος όλων! Ένα θα σας πω…. χρειάστηκε να φτάσω τεσσάρων χρονών για να ωριμάσω λίγο και να συνειδητοποιήσω πως είμαι μια ενήλικη σκυλίτσα! Παρ’ όλα αυτά, αυτή τη στιγμή (εν έτη 2018) είμαι εξήμισι χρονών και κάθε μέρα μετά από δύο ώρες συνεχόμενο περπάτημα, με το που σκάω μύτη μέσα στο σπίτι αρπάζω ένα κουκλάκι και προσκαλώ προκαλώντας με νάζι, φωνές, ενέργεια και παιχνιδιάρικο ύφος τους σκύλο-γονείς μου να παίξουμε! Άλλες φορές φωνάζω για να παίξουμε ρωμαϊκή πάλη….. ή να κάνουμε στίβο μέσα στο σπίτι τρέχοντας γύρω γύρω και πηδώντας εμπόδια! Αυτό φαντάζομαι πως τα λέει όλα!

 

Είμαι το πιο τρελιάρικο σκυλάκι στον κόσμο! Και να σας πω κάτι;… Μ’ αρέσει! Λατρεύω να παραμένω παιδί μέσα μου αλλά και στα μάτια των σκύλο – γονιών μου, και να τους βλέπω να μου φέρονται σα να είμαι ένα μικρό παιδί ή κουτάβι! Γιατί να μεγαλώσω; Γι΄αυτό θα παραμείνω για πάντα παιδί! Για να τους βλέπω ευτυχισμένους και να χαίρομαι! Το ίδιο να κάνετε κι εσείς με τα σκυλάκια σας. Γιατί η ζωή τους είναι μικρή και ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα! Μην χάνετε καιρό λοιπόν. Παίξτε μαζί τους, αφιερώστε τους περισσότερο χρόνο, κάντε δραστηριότητες μαζί και χαρείτε μαζί την ζωή! Και μην αφήσετε ποτέ να κλέψει ο χρόνος τη νεότητά σας! Η ζωή είναι τόσο όμορφη για να την αφήνουμε να περνάει έτσι χωρίς διασκέδαση….. χωρίς παιχνίδι…

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts