Βρείτε δουλειά με την βοήθεια του κατοικίδιου σας!

νομοθεσία για τα κατοικίδια

Την επόμενη φορά που θα πάτε σε συνέντευξη εργασίας, μην εκπλαγείτε εάν ο διευθυντής πρόσληψης ρωτήσει για τα κατοικίδια ζώα σας! Ο ερευνητής ψυχολόγος Dr. Sam Gosling από το Πανεπιστήμιο του Τέξας, λέει ότι γνωρίζοντας αν είστε άτομο σκύλου ή γάτας – ακόμα κι αν δεν έχετε κατοικίδια τώρα – μπορεί να πει στους υπεύθυνους προσλήψεως εργασίας πολλά για την προσωπικότητά σας και αν είστε κατάλληλοι για τη δουλειά.

Για παράδειγμα:

Πρώτον: Οι άνθρωποι που συμβιώνουν με σκύλους είναι περίπου 15% πιο εξωστρεφείς, ευχάριστοι και ευσυνείδητοι, κατά μέσο όρο από εκείνους που συμβιώνουν με γάτες. Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι επίσης πιθανό να τηρούν ένα πρόγραμμα, επειδή στα σκυλιά τους αρέσει να έχουν μια ρουτίνα στην καθημερινότητα τους, να τρώνε και να κάνουν την βόλτα τους την ίδια ώρα κάθε μέρα.

Από την άποψη της προσωπικότητας, η έρευνα δείχνει ότι οι οι άνθρωποι με σκύλο τείνουν να είναι πιο δυνατοί, δυναμικοί, επίμονοι και γεμάτοι αυτοπεποίθηση.

Συνολικά, αυτό κάνει τους λάτρεις των σκύλων να ταιριάζουν σε θέσεις εργασίας με επίκεντρο τους ανθρώπους, όπως στο σχεδιασμό και προγραμματισμό εκδηλώσεων, στη διδασκαλία, στη συγκέντρωση χρημάτων σε ιδρύματα, συλλόγους και φιλανθρωπίες, σε δημόσια υπηρεσία, στο νόμο όπως αστυνομία για παράδειγμα ή στις πωλήσεις.

Για να δούμε τι μπορούν να μάθουν οι ερευνητές για τους λάτρεις των γατιών; Λοιπόν, τείνουν να είναι λιγότερο δυνατοί και κυρίαρχοι. Οι άνθρωποι που συμβιώνουν με γάτες είναι επίσης πιο προσηλωμένοι στις λεπτομέρειες και είναι πιο ανοιχτοί σε νέες ιδέες και μεθόδους. Είναι επίσης πιο πιθανό να είναι εσωστρεφείς, απλοί, ανοιχτόμυαλοι και δημιουργικοί.

Αυτό σημαίνει ότι οι λάτρεις της γάτας είναι πιο κατάλληλοι για δουλειές χαμηλότερου άγχους με λιγότερη διαπροσωπική αλληλεπίδραση, όπως ένας ιδιωτικός σεφ, πιλότος, λογιστής, τεχνικός εργαστηρίου ή πληροφορικής, γραφίστας ή συντάκτης.

νομοθεσία για τα κατοικίδια

Επομένως, μην εκπλαγείτε εάν η επόμενη συνέντευξη εργασίας σας περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα κατοικίδια ζώα σας. Εσείς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απαντήσετε με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις και ο σκύλος σας ή η γάτα θα σας ανοίξουν νέους επαγγελματικούς ορίζοντες!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts