Ο σκύλος σας ζηλεύει το κινητό σας!

Ακριβώς όπως τα παιδιά ενοχλούνται όταν οι γονείς τους δίνουν περισσότερη προσοχή στα smartphone τους από αυτά, έτσι κι ο σκύλος σας αισθάνεται το ίδιο!

Το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσε ότι τα παιδιά είχαν περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς όταν οι γονείς τους ασχολούνταν συνεχώς με τα τηλέφωνά τους.

Και τώρα μια νέα μελέτη που διεξήχθη από τη βρετανική κτηνιατρική ομάδα VetUK διαπίστωσε ότι τα σκυλιά είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη και προβλήματα συμπεριφοράς εάν οι ιδιοκτήτες τους ξοδεύουν πολύ χρόνο στο τηλέφωνό τους.

Ο κτηνίατρος Δρ Alexander Collada λέει, “όταν δίνουμε περισσότερη προσοχή στα τηλέφωνά μας από τα σκυλιά μας, καταστρέφουμε τον συναισθηματικό μας δεσμό μαζί τους και κάνουμε τα σκυλιά μας να αισθάνονται μοναχικά και απομονωμένα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα σκυλιά είναι εξαιρετικά κοινωνικά ζώα”.

Και ο Δρ. Collada λέει, “εάν ο σκύλος σας κάθεται μπροστά σας και σας κοιτά ενώ εσείς είστε απορροφημένοι με το τηλέφωνό σας – και το κάνετε με συνέπεια για εβδομάδες και μήνες, θα δείτε κάποια πραγματικά προβλήματα συμπεριφοράς στον σκύλο σας. Θα μπορούσε να οδηγήσει το σκυλί σας να αναπτύξει ενοχλητικές συμπεριφορές για να τραβήξει την προσοχή σας ή να αναπτύξει επιθετικότητα ή κατάθλιψη. Και η κατάθλιψη σκύλου είναι ένα βασικό πρόβλημα υγείας”.

Τα προειδοποιητικά σημάδια που πρέπει να προσέχετε μήπως κάνουν την εμφάνισή τους ξαφνικά, τα οποία θα σημαίνουν πως κινδυνεύει η ψυχολογική υγεία του σκύλου σας, είναι τα εξής:

  • κοιμούνται περισσότερο από το συνηθισμένο,
  • σας αποφεύγουν,
  • γλείφουν υπερβολικά ή μασάνε τα πόδια τους για να χαλαρώσουν.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο τηλέφωνό σας και το σκυλί σας σας κοιτάξει με αυτά τα μάτια, αφήστε το τηλέφωνο κάτω και περάστε χρόνο με τον καλύτερο φίλο σας. Στην ανάγκη, τραβήξτε και μια φωτογραφία μαζί του αλλά μέχρι εκεί! Ήρθε η ώρα να παρατήσετε για λίγο το κινητό σας και να ασχοληθείτε με τον αγαπημένο σας τετράποδο σύντροφο!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts