Αξιοπερίεργα για τα ξενοδοχεία

Εσείς που ταξιδεύετε σε όλον τον κόσμο, ακόμα κι εσείς που κάνετε εγχώριο τουρισμό θα έχετε παρατηρήσει διάφορα στάνταρς που υπάρχουν σχεδόν σε όλα τα ξενοδοχεία κι ενοικιαζόμενα δωμάτια. Άλλα υπάρχουν μόνο σε συγκεκριμένες χώρες κι άλλα σε όλο τον κόσμο.

Αφού λοιπόν βρισκόμαστε εν ώρα τουριστικής περιόδου και η καλοκαιρινή σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει, κι εφόσον ετοιμάζεστε οι περισσότεροι να κάνετε τις διακοπές σας, τι θα λέγατε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω πληροφορίες για να γνωρίζετε … τον λόγο ύπαρξής τους;

1.Γιατί όλα τα ξενοδοχεία των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν από μια Βίβλο σε κάθε δωμάτιο;

Βασικά, οι εκδόσεις Gideon International διανέμουν την Βίβλο σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο σε ξενοδοχεία. Η ιδέα αυτή δημιουργήθηκε το 1899 μετά από τρεις ταξιδιώτες που συναντήθηκαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.

Το 1908 η εκδοτική εταιρία διένειμε βιβλία σε ξενοδοχεία γύρω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το Los Angeles Times. Έπεισαν τους διαχειριστές ξενοδοχείων να τους αφήσουν να δωρίσουν Βίβλους σε κάθε δωμάτιο και η τάση εξαπλώθηκε από εκεί.

Το 2006, το 95% των ξενοδοχείων πρόσφερε μια Βίβλο δίπλα στο κρεβάτι κάθε δωματίου! Ενώ σήμερα μόνο το 79% τηρεί αυτή τη … συνήθεια.

2. Γιατί τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν λευκά σεντόνια;

Μπορεί το ολόλευκο κρεβάτι να φαίνεται σαν μια παράξενη επιλογή, αλλά έχει σημασία και ιδιαίτερο σκοπό για τα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Τα λευκά σεντόνια εξασφαλίζουν στους επισκέπτες ότι το κρεβάτι είναι καθαρό και φρέσκο και δίνει την εντύπωση του ακριβού, του αριστοκρατικού. Δίνουν μια φρέσκια και καθαρή αίσθηση.

Τα ξενοδοχεία Westin ήταν τα πρώτα που διάλεξαν τα λευκά λευκά είδη ξενοδοχείων τη δεκαετία του 1990. Η τάση απορροφήθηκε επειδή τα λευκά κλινοσκεπάσματα φαίνονται πιο πολυτελή, σύμφωνα με την Les Roches, μια παγκόσμια σχολή διαχείρισης φιλοξενίας.

3. Γιατί τα ξενοδοχεία των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν παγομηχανές;

Οι μηχανές πάγου έχουν μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του ξενοδοχείου και τον αμερικανικό πολιτισμό και κουλτούρα.

Ο πρώτος που τοποθέτησε παγομηχανή στο ξενοδοχείο του ήταν ο Kemmons Wilson, ο ιδρυτής του Holiday Inn, το οποίο ήταν το πρώτο ξενοδοχείο που προσέφερε στους επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στις παγομηχανές. Ο Wilson εισήγαγε αυτές τις μηχανές πάγου στα ξενοδοχεία του μετά από διαμονή σε ανταγωνιστικά ξενοδοχεία που χρέωναν υψηλές τιμές για πάγο – ναι, οι άνθρωποι έπρεπε να πληρώσουν για κάθε κύβο! Και αυτό ήταν η αφορμή να του γεννηθεί η ιδέα! Καθώς τα franchises του Holiday Inn εξαπλώθηκαν, η ιδέα στην δωρεάν πρόσβαση στον πάγο εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα.

4. Γιατί το πρωινό στα ξενοδοχεία είναι συνήθως “continental”;

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε να εξηγήσουμε τι σημαίνει continental. Είναι το ελαφρύ πρόγευμα που παίρνουν συνήθως στην Ευρώπη.

Σε αντίθεση με το πλήρες πρωινό σε μπουφέ, το ευρωπαϊκό πρωινό προσφέρει ελαφρύ φαγητό για τους ταξιδιώτες ως ένα επιπλέον μπόνους.

5. Τι τα κάνουν τα παλιά στρώματα, κρεβάτια και έπιπλα, τα ξενοδοχεία;

Κάθε ξενοδοχείο διαθέτει ένα διαφορετικό σύστημα για να απαλλαγεί από τα παλιά κλινοσκεπάσματα, τα στρώματα, τις πετσέτες και τα άλλα προϊόντα που απομένουν.

Τα περισσότερα τα δίνουν στην ανακύκλωση κι άλλα τα πουλάνε όπου ορισμένες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχειακών επιχειρήσεων δίνουν από τα κέρδη τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

6. Με ποιον τρόπο αποκτούν τα ξενοδοχεία τα αστέρια;

Στην Ευρώπη, κυβερνητικά γραφεία και ανεξάρτητοι οργανισμοί αξιολογούν ξενοδοχεία στο σύστημα των πέντε αστέρων. Χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία έχουν θεσπίσει κυβερνητικούς νόμους που καθορίζουν κάθε βαθμολογία με αστέρια. Οι αμερικανικές αξιολογήσεις είναι λιγότερο αυστηρές.

Τα ξενοδοχεία παίρνουν τα αστέρια τους από μερικούς ανεξάρτητους οργανισμούς καθώς και περιοδικά, ιστοτόπους και ταξιδιωτικά blogs.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ένας τυποποιημένος ή απαιτούμενος οργανισμός που να δίνει αστέρια ξενοδοχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, να γνωρίζετε ότι το σύστημα υπάρχει στην πραγματικότητα χάρη σε μια αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου: Mobil. Η αλυσίδα των πρατηρίων καυσίμων διέθετε ταξιδιωτικούς οδηγούς στους σταθμούς και είναι υπεύθυνος για την έναρξη της τάσης αξιολόγησης των ξενοδοχείων πέντε αστέρων που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι για να αξιολογούν τα πάντα από ταινίες έως εστιατόρια.

**Τώρα που μάθατε όλα τα μυστικά των ξενοδοχείων κι ετοιμάζεστε να κάνετε τις διακοπές σας, μήπως ψάχνετε για τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία; Αν ναι, ρίξτε μια ματιά εδώ airshop.gr κι αν θέλετε παραπάνω επιλογές όπως ενοικιάσεις αυτοκινήτων στις διακοπές σας, τότε δείτε την πλατφόρμα fygamediakopes.gr που τα έχει όλα!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts