Το μυστικό της βασικής εκπαίδευσης

Θέλετε να μάθετε τον σκύλο σας τις βασικές εντολές, αλλά νομίζετε πως είναι δύσκολο. Σωστά; Κι όμως είναι τόσο εύκολο γιατί υπάρχει ένα μυστικό όσον αφορά την βασική εκπαίδευση. Το μυστικό κλειδί βρίσκεται … στα χέρια σας. Κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Όταν θέλετε να μάθετε μια νέα εντολή στον σκύλο σας, καλό είναι να του την μάθετε πρώτα μέσω μιας χειρονομίας – σινιάλο με το χέρι και μετά την λέξη. Το μυστικό αυτό είναι σημαντικό για δύο λόγους.

  1. Πρώτον, τα σκυλιά διαβάζουν περισσότερο την γλώσσα του σώματος. Και μετά προσπαθούν να μεταφράσουν τις λέξεις.
  2. Και δεύτερον, είναι πολύ σημαντικό στοιχείο σε περιπτώσεις που είναι μακριά σας ο σκύλος σας ή έχει πολύ φασαρία και δεν σας ακούει. Με την χειρονομία θα καταλάβει τι του ζητάτε.

Αφού λοιπόν, πρώτα του μάθετε καλά την χειρονομία, μετά ξεκινήστε να συνδυάζετε την χειρονομία με την ανάλογη λέξη εντολής. Θα λέτε την λέξη πρώτα και μετά θα ακολουθεί η χειρονομία. Για παράδειγμα, “κάτσε” και μετά η χειρονομία όπου θα δείχνετε κάτω.

Τα σκυλιά είναι περισσότερο οπτικά και μετά ακουστικά. Κατανοούν καλύτερα την εντολή και όπως αναφερθήκαμε πιο πάνω είναι πολύ χρήσιμο στοιχείο σε περιπτώσεις που το περιβάλλον δεν βοηθάει.

Κάντε το αυτό και θα με θυμηθείτε. Θα μάθει την βασική υπακοή ο σκύλος σας εύκολα, γρήγορα και θα εμπεδώσει καλύτερα τις εντολές.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts