Προγαμιαίο συμβόλαιο για την κηδεμονία σκύλου

Πριν πουν «Δέχομαι» σε μια πρόταση γάμου τα σημερινά ζευγάρια, υπογράφουν προγαμιαία σύμφωνα… για να καθορίσουν τι θα συμβεί στον σκύλο τους σε περίπτωση διαζυγίου. Ποιος θα πάρει την κηδεμονία του σκύλου; Θα τον βλέπει κάποιες μέρες της εβδομάδας ο άλλος;

Είναι πλέον μια από τις πιο συνηθισμένες διαφωνίες ενός ζευγαριού στην περίπτωση του διαζυγίου.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δικηγόρων, σημειώθηκε αύξηση 22% στις ακροάσεις επιμέλειας κατοικίδιων ζώων τα τελευταία 5 χρόνια.

Και μια έρευνα από μια ασφαλιστική εταιρεία κατοικίδιων ζώων διαπίστωσε ότι ο λόγος για το ένα τέταρτο των διαζυγίων, το περσινό έτος, ήταν η επιμέλεια κατοικίδιων ζώων.

Ακόμα κι αν ένα ζευγάρι ΔΕΝ παντρεύεται, αλλά ζει μαζί με ένα σκυλάκι που υιοθέτησαν μαζί, υπογράφουν πλέον ειδικό σύμφωνο συμβίωσης για την περίπτωση ενός … επικείμενου χωρισμού. Και μπορεί να είναι μια έξυπνη χρηματοοικονομική κίνηση, λένε οι ασφαλιστές.

Μια έρευνα για περισσότερους από 100 δικηγόρους διαζυγίου διαπίστωσε ότι, σε περιπτώσεις που αφορούν κατοικίδια ζώα, οι δικηγόροι περνούν κατά μέσο όρο 25 χρεώσιμες ώρες μόνο σε αυτό το ζήτημα!

Η αύξηση των κατοικίδιων ζώων οφείλεται επίσης στο γεγονός ότι οι άνθρωποι στις μέρες μας, είναι λιγότερο πιθανό να είναι ιδιοκτήτες σπιτιού, ιδιοκτήτες αυτοκινήτων ή να έχουν παιδιά και πιο πιθανό να είναι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων. Γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση των προγαμιαίων συμβολαίων ή σύμφωνων συμβίωσης με όρους που αφορούν την επιμέλεια του τετράποδου “παιδιού” τους.

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts