3 απλά πράγματα που θα επιμηκύνουν τη ζωή του σκύλου σας

πώς να ζήσει περισσότερα χρόνια ο σκύλος σας

Όλοι όσοι συμβιώνουν με έναν τετράποδο σύντροφο, το πρώτο τους μέλημα είναι να του προσφέρουν όση φροντίδα χρειάζεται για να ζήσει όσο περισσότερα χρόνια διατηρώντας την υγεία του στο μέγιστο.

Είμαι σίγουρη πως κι εσείς θα έχετε σκεφτεί όπως και οι δικοί μου σκύλο – γονείς πως αν υπήρχε κάποιο φάρμακο ή εμβόλιο που θα έδινε την δυνατότητα της αθανασίας και της αφθαρσίας στον σκύλο σας, θα τρέχατε πρώτοι να το κάνετε!

Μπορεί το ελιξήριο ζωής να μην έχει ανακαλυφθεί ακόμα αλλά υπάρχουν κάποια μικρά, καθημερινά μυστικά που μπορούν να συντελέσουν στην υγιεινή διαβίωση και μακροζωία του σκύλου σας.

Πάντως εγώ και τις 3 κινήσεις τις απολαμβάνω καθημερινά από τους σκύλο - γονείς μου που με φροντίζουν με αγάπη!
Πάντως εγώ και τις 3 κινήσεις τις απολαμβάνω καθημερινά από τους σκύλο – γονείς μου που με φροντίζουν με αγάπη!
  1. Να του πλένετε τα δόντια.  Κι όμως, η καθημερινή φροντίδα των δοντιών του σκύλου σας είναι σημαντικός παράγοντας για την υγεία του.  Φανταστείτε πως οι ρίζες των δοντιών του καταλήγουν στο άκαμπτο κρανίο με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιθώριο για πιθανό πρήξιμο του δοντιού.  Τι σημαίνει αυτό; Πως το πρήξιμο του δοντιού για έναν σκύλο δημιουργεί ανυπόφορο πόνο εξαιτίας αυτού του λόγου.  Η κακή αναπνοή σε έναν σκύλο σημαίνει πως ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και πρέπει να το δει ο κτηνίατρος. Η κακή οδοντιατρική φροντίδα ή η παντελής έλλειψή της, μπορεί να οδηγήσει σε πόνο ή σε άλλα σοβαρότερα προβλήματα υγείας όπως λοίμωξη ακόμα και καρκίνο. Υπάρχουν ειδικές οδοντόκρεμες για σκύλους και είτε με ειδική οδοντόβουρτσα ή με μια παιδική με μαλακή τρίχα, μπορείτε να βουρτσίζετε τα δόντια του τετράποδου φίλου σας.  Πλέον, κυκλοφορούν και οδοντόκρεμες σε μορφή αφρού που δεν χρειάζεται η χρήση οδοντόβουρτσας και η δουλειά γίνεται ακόμα πιο εύκολα απλά βάζοντας μια μικρή ποσότητα αφρού στο στόμα του σκύλου και μετά την υπόλοιπη δουλειά την κάνει η γλώσσα του!

  2. Κάντε του συχνά ολικό μασάζ.  Ναι! Καλά διαβάσατε! Ίσως κάτι που δεν γνωρίζετε αλλά εμείς οι σκύλοι λατρεύουμε το μασάζ! Πέρα από την αγάπη και τα χάδια που μας προσφέρετε μέσω του μασάζ, με αυτόν τον τρόπο έχετε την ευκαιρία να εξετάζετε το σώμα του μαλλιαρού φίλου σας για τυχόν εξογκώματα ή όγκους. Αν με το μασάζ βρείτε κάποιο περίεργο εξόγκωμα ή καρούμπαλο και πάτε κατευθείαν στον κτηνίατρο κι εκείνος με τις ανάλογες εξετάσεις δει πως είναι όγκος (καρκίνος), τότε θα έχετε – με απλά λόγια – σώσει τον σκύλο σας! Εβδομαδιαίο μασάζ θα ήταν ό,τι καλύτερο! Δεν πειράζει που θα τον κακομάθετε και λίγο στα χάδια….
  3. Ταΐστε τον συγκεκριμένες ώρες.  Αποφύγετε να του έχετε πάντα διαθέσιμο φαγητό.  Δεν πρέπει ο σκύλος να έχει όλη την ημέρα γεμάτο το μπολ του με φαγητό γιατί αυτό συμβάλλει στην παχυσαρκία.  Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, οι παχύσαρκοι σκύλοι ζουν 2 χρόνια λιγότερο από τους υπόλοιπους.  Γιατί; Γιατί έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, διαβήτη, καρδιακών παθήσεων, υπέρταση, προβλήματα στις αρθρώσεις, προβλήματα της ουροδόχου κύστης και… ο κατάλογος είναι μακρύς! Το συμπέρασμα λοιπόν είναι μικρά γεύματα και να έχει πρόσβαση στο μπολ του ο σκύλος σας μόνο όταν είναι να φάει και όταν φεύγει απ’ το φαγητό του, να το απομακρύνετε.

Αυτές ήταν οι 3 απλές, ολιγόλεπτες, καθημερινές κινήσεις που θα κάνουν την ζωή του σκύλου σας καλύτερη και … μεγαλύτερη….

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts