Μπορούν να δουν τηλεόραση τα σκυλιά;

βλέπουν τηλεόραση τα σκυλιά

Ώρες ώρες παρατηρείτε τον σκύλο σας να κοιτάζει την τηλεόραση λες και εκείνη τη στιγμή παρακολουθεί το αγαπημένο του πρόγραμμα με ενδιαφέρον.

Μπορεί να γίνει αυτό; Ή είναι τυχαίο; Ο ψυχολόγος και ειδικός σκύλων Stanley Coren μας απαντάει σε αυτό το ερώτημα:

Η τηλεόραση μπορεί να μεταδώσει ένα τρεμόπαιγμα της εικόνας που προσελκύει τα σκυλιά.  Τα σκυλιά μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση μόνο σε frame rate (ρυθμό καρέ) των 75 Hertz διαφορετικά βλέπουν εικόνες που τρεμοπαίζουν.  Κι αυτό μπορούν να το προσφέρουν μόνο οι καινούριες βλέπουν τηλεόραση τα σκυλιάHD τηλεοράσεις σε αντίθεση με τις παλιάς τεχνολογίας που εκπέμπουν χαμηλό ρυθμό καρέ και τα σκυλιά βλέπουν μόνο συνεχείς αντανακλάσεις εικόνων.  

Τα σκυλιά αντιδρούν πολύ έντονα όταν βλέπουν κάτι που κινείται και σε αυτήν την περίπτωση είναι οι εναλλασσόμενες, κινούμενες εικόνες στην οθόνη. Είναι καλύτερο όταν η τηλεόραση είναι στο ίδιο ύψος με αυτά.  Δεν βλέπουν καθαρά την εικόνα από κοντά δηλ. περίπου 30-50 εκ.  

Σύμφωνα με έρευνες, έχουν παρουσιάσει μεγάλο ενδιαφέρον στα ντοκιμαντέρ και προγράμματα με ζώα. 

Σε μερικές χώρες υπάρχουν κανάλια για σκυλιά.  Ήδη στην Αμερική υπάρχει το πρώτο  κανάλι για σκυλιά, το  DogTV που αναμεταδίδει 7 μέρες την εβδομάδα πρόγραμμα με σκυλιά που κάνουν διάφορες δραστηριότητες όπως κολυμπάνε, παίζουν μουσική, παίζουν μπάλα κ.α. 

Παρ’ όλα αυτά η αγαπημένη ασχολία των σκύλων είναι οι βόλτες, το παιχνίδι και οι συναναστροφές με άλλους σκύλους παρά η τηλεόραση!

Δείτε για παράδειγμα αυτό το βίντεο με τον σκύλο που παρακολουθεί τηλεόραση.

Πόρτες σκύλων

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts