Ποια ράτσα σκύλου συμβάλλει στην … θέρμανση;

Ο άνθρωπος ξεκίνησε να εκπαιδεύει τον σκύλο για κυνήγι ή ως τσοπανόσκυλο, να φυλάει και να ελέγχει τα κοπάδια του. Μετά άρχισε να δένεται μαζί του και ο τρόπος ζωή του άλλαξε με αποτέλεσμα να σέβεται τον σκύλο περισσότερο ως οντότητα και όχι ως “όπλο”, “μέσο” ή ένα κατώτερο ζώο. Άρχισε λοιπόν να τον περιποιείται, να τον φροντίζει και να τον αντιμετωπίζει πλέον ως σύντροφό του στη ζωή. Τον έβαλε μέσα στο σπίτι του και φυσικά προστέθηκε άλλο ένα μέλος στην οικογένεια.

Με την εξέλιξη της θέσης του σκύλου στην κοινωνία, ο άνθρωπος άρχισε να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε συγκεκριμένες ράτσες. Έχει προτίμηση σε προσωπικότητες, εμφάνιση και στυλ που χαρακτηρίζουν κάποιες ράτσες, ανάλογα με τον δικό τους τρόπο ζωής.

Στο Μεξικό, ωστόσο, υπάρχει μια ράτσα σκύλου την οποία την εκτρέφουν για έναν και μόνο μοναδικό σκοπό… ως θερμαντικό σώμα μικρού χώρου! Το κυριότερο όλων, αυτοί οι σκύλοι είναι εντελώς άτριχοι! Κι όμως η θερμοκρασία του σώματός τους είναι τόσο υψηλή, αγγίζει τους 39 βαθμούς Κελσίου! Με αποτέλεσμα, οι ορεινοί κάτοικοι του Μεξικό να παίρνουν αγκαλιά το καυτό κορμί του σκύλου, κάτω από τα σκεπάσματα και να κοιμούνται μαζί τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Η συγκεκριμένη ράτσα σκύλου είναι γνωστή λοιπόν στο Μεξικό ως ηλεκτρική κουβέρτα.

Ποια είναι όμως αυτή η ράτσα; Ας την γνωρίσουμε….

Ονομάζεται Cane Nudo, στα ελληνικά Κινεζικός Λοφιοφόρος, και οι μόνες τρίχες που έχει πάνω του είναι λίγες στο κεφάλι. Το υπόλοιπό του κορμί είναι εντελώς γυμνό. Είναι μικρόσωμο. Το βάρος του κυμαίνεται από 2,5 – 5,5 κιλά και το ύψος από 23-33 εκατοστά. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του είναι χαρούμενο, γλυκό, ζωηρό, παιχνιδιάρικο και στοργικό. Η πρώτη του εμφάνιση έγινε στην Κίνα και στην Αφρική και το 1600 ταξίδεψε ως το Μεξικό.

Δική μου άποψη… πάρτε αγκαλιά όλοι τους σκύλους σας, ανεξαρτήτου ράτσας, και πιστέψτε με… θα σας ζεστάνουν και με την θερμοκρασία του σώματός τους, την γούνα τους, τα φιλιά τους και …. την αγάπη τους!

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts