Τα φρύδια των σκύλων “μιλάνε”

Κι όμως! Τα κουταβίσια μάτια που αποκτά ο σκύλος σας, ξέρετε.. αυτά τα πελώρια, ολοστρόγγυλα και αθώα μάτια και με τα φρύδια ανασηκωμένα ή ενωμένα στο κέντρο, που σας κοιτά όταν θέλει να ζητήσει κάτι, είναι “προϊόν” εξέλιξης. Κι αυτό συνέβη για έναν και μοναδικό σκοπό. Για να επικοινωνούν καλύτερα τα σκυλιά με τους ανθρώπους.

Αυτό ισχύει σύμφωνα με μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαπίστωσαν ότι καθώς τα σκυλιά χωρίστηκαν από τους λύκους γενετικά, περίπου 33 χιλιάδες χρόνια πριν, τα σκυλιά ανέπτυξαν εκφραστικά φρύδια.

Μεγάλωσαν έναν μυ που τους επιτρέπει να σηκώσουν την εσωτερική γωνία των φρυδιών (υποψιάζομαι πως είστε εξοικειωμένοι με αυτήν την εικόνα). Είναι αυτό το βλέμμα που σας λέει “σε παρακαλώ μαμά.. δώσε μου λίγο από αυτό που τρως…και θα είμαι καλό σκυλάκι μετά…”. Σας θυμίζει κάτι;

Η National Academy of Sciences λέει ότι τα σκυλιά εξελίχθηκαν με τέτοιον τρόπο για να μπορούν να αλληλοεπιδρούν με τον άνθρωπο και για να αυξήσουν τις πιθανότητες επιβίωσής τους.

Από πού το συμπεράνουν αυτό;

Από το ότι οι λύκοι ΔΕΝ έχουν αυτόν τον μυ στο φρύδι! Δεν το χρειάζονται επειδή δεν προσπαθούν να ζήσουν μαζί με τον άνθρωπο και να επικοινωνήσουν μαζί του.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σας κοιτάξει με αυτό το βλέμμα ο σκύλος σας, παρατηρήστε τα φρύδια του… θα σας “λένε” πολλά!

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts