Η δύναμη του μασάζ (video)

Είναι γνωστό το πόσο ωφέλιμο για την ευεξία και την ισορροπημένη ψυχολογική υγεία ενός σκύλου είναι το μασάζ. Ιδιαίτερα όταν είναι ένας σκύλος φοβικός, γεμάτος ανασφάλειες και φοβίες. Γενικά, όλα τα σκυλιά κάποιες φορές στη ζωή τους θα αγχωθούν ή θα φοβηθούν με κάποια γεγονότα. Όπως για παράδειγμα οι επισκέψεις στον κτηνίατρο τα περισσότερα σκυλιά τα στρεσάρουν.

Καλό είναι όποτε παρατηρείτε τον σκύλο σας να είναι ιδιαίτερα στρεσαρισμένος ή ανήσυχος, να του κάνετε ένα χαλαρωτικό μασάζ για να ηρεμήσει. Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθήσετε να μειωθούν τα επίπεδα κορτιζόλης στον σκύλο σας. Για όσους δεν γνωρίζετε, η κορτιζόλη είναι η ορμόνη του στρες.

Το ιδανικότερο σημείο του σώματος να κάνετε μασάζ γι’ αυτήν την περίπτωση είναι το κεφάλι. Βάλτε τον σε θέση να κάτσει μπροστά σας κι εσείς από πίσω θα αρχίσετε να κάνετε μαλάξεις στο κεφάλι και στα αυτιά. Τι είναι οι μαλάξεις; Ένα πιο έντονο χάδι.

Θα ξεκινάτε από την μουσούδα και θα κάνετε μαλάξεις με φόρα προς τα πίσω. Θα ανεβαίνετε δηλαδή πιο πάνω στο κεφάλι, θα φτάνετε στα αυτιά και ξανά από την αρχή για λίγα λεπτά. Όλα αυτά θα τα κάνετε με μια κίνηση σαν τράβηγμα προς τα πίσω με έντονο χάδι. Κι όταν θα δείτε τον σκύλο σας να χαλαρώνει τόσο που αρχίζει και χασμουριέται τότε είναι έτοιμος, του έχει φύγει το άγχος κι έχει ηρεμήσει.

Σας έχουμε φτιάξει ένα βίντεο που δείχνει ακριβώς τι πρέπει να κάνετε.

 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts