Γνωρίζετε τι είναι ο “σκύλος καλός πολίτης”;

Σίγουρα ορισμένοι θα έχετε ακούσει τον όρο “Σκύλος καλός πολίτης” κάποια στιγμή στη ζωή σας αλλά ίσως να μην γνωρίζετε πολλά γύρω απ΄αυτό το θέμα. Επιγραμματικά, ο “Σκύλος καλός πολίτης” είναι ένα πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε το 1989 κι έχει να κάνει με την καλή συμπεριφορά του σκύλου σύμφωνα με κάποια στάνταρτ. Ότι δηλαδή είναι εκπαιδευμένος σωστά κι έχει καλούς τρόπους.

Το πρόγραμμα το δημιούργησε το American Kennel Club (ο Σύνδεσμος Κυνοτρόφων Αμερικής), σύμφωνα με το οποίο έχουν δώσει εξετάσεις και τις έχουν περάσει με άριστα τα therapy dogs (σκυλιά θεραπείας) καθώς επίσης και πολλά σκυλιά ιδιωτών. Το μότο του προγράμματος “Σκύλος καλός πολίτης” είναι: “Υπεύθυνοι ιδιοκτήτες, ευγενικά σκυλιά”.

Εξού και η μεγάλη άνοδος της ζήτησης των συγκεκριμένων πιστοποιητικών από ασφαλιστές που πρόκειται να ασφαλίσουν τα σκυλιά ιδιοκτητών. Όπως επίσης και ιδιοκτήτες κατοικιών που πρόκειται να νοικιάσουν σπίτια σε οικογένειες με σκύλους. Όλο και περισσότεροι ζητούν το δίπλωμα του σκύλου που δείχνει πως έχει περάσει το τεστ του “Σκύλου καλού πολίτη”.

Στις επόμενες σελίδες:

Σελίδα 2 = Τι εξετάσεις δίνει ο σκύλος;

Σελίδα 3 = Οι επιλογές μετά τις εξετάσεις

Σελίδα 4 = Ποιοι σκύλοι μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Σελίδα 5 = Η “Υπόσχεση” που καλείται να υπογράψει ο ιδιοκτήτης του σκύλου

Στην επόμενη σελίδα “Τι εξετάσεις δίνει ο σκύλος”;

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts