Ζευγάρι κλωνοποίησε τον σκύλο του

Ένα ασυνήθιστο δώρο πήρε ένα ζευγάρι τα Χριστούγεννα που μας πέρασαν.  Δύο νεογέννητα κουτάβια κλωνοποιημένα από το DNA του προηγούμενο σκυλιού του ζευγαριού που είχε πρόσφατα πεθάνει, τον Dylan, ράτσας boxer.

Η Laura Jacques και ο Richard Remde από το  Yorkshire της Αγγλίας, πλήρωσαν 100,000 δολάρια για να αποκτήσουν δύο κουτάβια κλώνους με την βοήθεια της εταιρίας Sooam Biotech Research Foundation στη Νότια Κορέα.  Χρησιμοποίησαν το DNA του αγαπημένου τους σκύλου Dylan που είχε πεθάνει τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς.  Έστειλαν δείγμα από το DNA του στην εταιρία δύο εβδομάδες μετά τον θάνατό του.  Αξίζει να σημειωθεί πως είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο του ζώου που ανακτήθηκε με επιτυχία το DNA για κλωνοποίηση.  Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν πέντε μέρες.

Αυτά τα δύο κουτάβια είναι τα πρώτα που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο σε αντίθεση με αρκετές εκατοντάδες άλλα κλωνοποιημένα σκυλιά που είχαν “δημιουργηθεί” κατά την τελευταία δεκαετία για άλλους προορισμούς.

“Δεν μπορώ ακόμα να το “χωνέψω” πως αυτό το κουτάβι έχει 100% από το ίδιο DNA του Dylan!” δήλωσε στην εφημερίδα  The Guardian η  Laura Jacques.  ” Είχα τον Dylan  από τότε που ήταν κουτάβι, του έδωσα τόση πολλή μητρική φροντίδα, ήταν το μωρό μου, το παιδί μου, όλος μου ο κόσμος”.

Ένας από τους κύριους ερευνητές στη μονάδα, ο Hwang Woo-suk, είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα όσον αφορά την κλωνοποίηση.  Το 2004 αυτός και πρώην συνεργάτες του στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ είχαν δηλώσει στο περιοδικό  Science πως είχαν δημιουργήσει τα πρώτα κλωνοποιημένα ανθρώπινα έμβρυα και κατάφεραν να απομονώσουν βλαστικά κύτταρα από αυτά, αλλά η δήλωσή τους αυτή θεωρήθηκε αναξιόπιστη αργότερα.  Το 2009 ο Hwang Woo-suk καταδικάστηκε για υπεξαίρεση χρηματοδότησης της έρευνας καθώς και για παράνομη αγορά ανθρώπινων βλαστικών κυττάρων για την έρευνα αυτή.

Ο Hwang Woo-suk ανακοίνωσε την πρώτη πετυχημένη κλωνοποίηση σκυλιού το 2005, ένα αφγανικό κυνηγόσκυλο που ονομάστηκε Snoopy.  Από τότε το ίδρυμα Sooam Biotech Research Foundation έχει κλωνοποιήσει εκατοντάδες ζώα συμπεριλαμβανομένων των σκύλων, χοίρους κι αγελάδες.

Το θέμα της κλωνοποίησης έχει προκαλέσει μεγάλες διαμάχες από την αρχή της εμφάνισής του με το πρώτο κλωνοποιημένο ζώο, την Dolly το πρόβατο, που γεννήθηκε το 1996.  Κι έπεται συνέχεια….

Πηγή : www.cbsnews.com

 

Τροφές σκύλου 

Σου άρεσε το άρθρο; Μοίρασέ το στους φίλους σου
fb-share-icon20
Tweet 20

Related posts